Biserică și Societate / Postat pe

Marea separare – de cine trebuie să ne separăm?

În general, separările nu sunt bune. Nu ne plac diviziunile, conflictele, certurile și tot felul de alte animozități. Există, totuși, o separare bună. Este marea separare dintre cei credincioși și lume. Întreaga viață creștină trebuie să fie parcursă pe calea îngustă, în separare față de spiritul lumii, căci la el ne referim.

Nu separare de oameni

Dumnezeu nu ne cheamă să ne separăm de oameni și de viața publică, dar ne cheamă să renunțăm la ceea ce este lumesc, pervertit, păcătos. E vorba de degradarea morală, de mentalitatea lumească, de imperiul viciilor. De toate acestea trebuie să ne separăm. Cum este posibilă această „mare separare”?

Aici sunt două alternative:

– Unii optează pentru o abordare legalistă și umanistă. Omul și ambițiile sale sunt în centru. Are loc o continuă sforțare în direcția sfințirii, o mare povară, un chin exagerat. Legalistul îngustează calea credinței mai mult decât spune Biblia și este foarte critic față de cei care nu văd lucrurile la fel ca el.

– O altă abordare este cea pe care o întâlnim la apostolul Pavel. El spune în Galateni 6:14 – „În ce mă privește, departe de mine gândul să mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este răstignită față de mine și eu, față de lume!” Pentru Pavel, crucea Domnului Isus este marele separator între el și lume. Cu alte cuvinte, Evanghelia ne dă putere pentru sfințire, pentru separare.

Evanghelia ne separă de ceea ce trebuie

De multe ori, tendința este să credem că Evanghelia este relevantă doar pentru mântuire. „Am fost mântuiți prin crucea lui Hristos”, spunem noi. Și așa este. Dar, tot crucea este sursa sfințirii noastre. La fel cum nu ne putem mântui fără cruce, nici nu ne putem sfinți fără ea. Evanghelia nu este doar pentru începutul vieții de credință – ea ne însoțește până la final. Nu există o altă putere care să poată să răstignească lumea față de noi și pe noi față de lume. Orice fel de substituent este temporar și ineficient.

Te invit să privești în fiecare zi la cruce, să-ți amintești că ești iubit și că Dumnezeu vrea să ne sfințim, ca răspuns la iubirea Lui! Doar așa se va produce marea separare în viețile noastre.

Vezi și:

Sub comanda Duhului Sfânt!

Pastor, Costel Ghioancă

Marea separare - de cine trebuie să ne separăm?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.