Istoricul nostru

2013

6 credincioși împreună cu pastorul Costel Ghioancă și familia lui am simțit chemarea de a planta o nouă biserică în București. Am denumit-o „Adonai” fiindcă am dorit ca în această nouă biserică Hristos să fie Stăpân și Domn în mod deplin, după planul stabilit de El în Scripturi. Am devenit filială a Bisericii Baptiste Bunavestire din București, după principiul biserica plantează biserică, și am obținut și autorizația de funcționare din partea Uniunii Baptiste. Imediat ne-am apucat de treabă și am început celebrarea publică în fosta clădire Apaca (Bvd. Iuliu Maniu, nr. 7), lângă Mall-ul Afi Cotroceni.

2015

Vechea locație, de vreo 25 de persoane, devine neîncăpătoare pentru întâlnirile noastre (în special la evenimente). Era o necesitate să găsim un loc potrivit de închinare. Domnul a fost bun și după ceva căutări și rugăciuni serioase, iată-ne în Crângași! De atunci ne găsim într-o sală de sport încăpătoare din Calea Crângași, nr. 87.

2016

Atingem 20 de membri și devenim biserică autonomă în Uniunea Baptistă din România. Suntem binecuvântați cu un nou păstor, Ștefan Cornu și cu o echipă de conducere grozavă: Mircea Gheorghe, Alex Toma și Samuel Chiriluță.

2017

Facem multă evanghelizare și misiune pe stradă și pe internet și ducem oamenilor evanghelia. 6 persoane sunt convertite supranatural și sunt botezate. Dumnezeu e grozav!

2018

Facem cinci ani de existență. Și ne focalizăm pe creștere spirituală. Formăm grupe de casă, esențiale pentru maturizare spirituală, și relații de ucenicie unu la unu. Suntem dornici să facem ucenici care să stea sub autoritatea lui Adonai.