Biserică și Societate / Postat pe

Feminitatea autentica – ce model are?

feminitatea autentica

Trăim o perioadă de redefinire a valorilor și a conceptelor care păreau clare odinioară. De la identitatea sexuală la identitatea națională, regăsim schimbări dramatice. Feminitatea este și ea redefinită. Un nou soi de identitate feminină este livrată tot mai mult astăzi ca fiind modelul feminității autentice și există o presiune crescândă pentru femei să atingă acel tip de „emancipare.” Femeia trebuie să performeze în câmpul muncii cot la cot cu bărbații, trebuie să fie independentă și sigură pe ea prin forțe proprii. De cealaltă parte, până nu de mult, femeia era văzută în relație cu familia: soție, cea care naște și crește copii, cea care îngrijește căminul etc. Mulți demonizează vechea orânduire, alții demonizează noua orânduire.

Cine definește feminitatea autentica?

Feminitatea autentica, totuși, nu trebuie să fie oferită nici de viziunea modernă și nici de viziunea tradițională. Femeia nu este nici persoana „de la cratiță,” nici antreprenoarea de succes. Ambele au capcanele lor și prezintă probleme majore atunci când sunt întrebuințate drept identități fundamentale ale femeii. Și aceasta pentru că aceste viziuni sunt alcătuiri artificiale care nu pot cuprinde conținutul deplin al feminității.

Este simplu, construcțiile și definițiile umane ale femeii sunt limitate, sunt subiective, sunt părtinitoare. Avem nevoie de o viziune completă, obiectivă și imparțială. Această identitate poate fi oferită doar de Creatorul femeii și de Răscumpărătorul femeii. El definește în mod deplin identitatea femeii și El Însuși este țelul acesteia.

Care este modelul unei femei autentice?

Iar Creatorul lumii și al femeii a coborât între noi, a mers la cruce și a plătit acolo prețul condamnării femeilor. Da, femeile au păcătuit împotriva lui Dumnezeu și merită condamnarea divină. Dar Isus Hristos s-a umilit, s-a făcut om și le-a cumpărat cu prețul propriului Său sânge (1 Ioan 2:2). În acest mod El devine modelul desăvârșit al oricărei femei. După cum este scris: Căci pe cei pe care i-a cunoscut mai dinainte, El i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, astfel încât Acesta să fie întâiul născut dintre mai mulţi fraţi. (Romani 8:29). Dumnezeu cheamă credincioșii, inclusiv femeile credincioase să devină asemenea lui Hristos. Acesta este planul Său etern. Asta înseamnă că Isus Hristos devine chipul sau portretul după care trebuie să se asemene în mod ultim femeile.

Acest adevăr este așa de eliberator! Femeile nu trebuie să fie nici antreprenoare de succes, nici persoanele „de la cratiță,” nici orice altceva pentru a fi pe deplin femei, ci trebuie să fie precum Mântuitorul. A fi precum Hristos oferă bucurie, satisfacție și împlinire depline feminității lor. Ele rămân femei, desigur, cu toate distincțiile fizice și psihice cu care Dumnezeu le-a înzestrat la creație. Dar devenind ca Hristos, ceea ce este corupt și nociv feminității lor este îndepărtat și identitatea lor de femei este în sfârșit cuprinsă într-un mod adecvat. Și desigur, cât timp trăim pe pământ orice femeie va avea diferite roluri, fie angajată, fie soție, fie necăsătorită. Dar toate acestea nu sunt definiția feminității. Cea răscumpărată de Hristos este!

Recomandări:

https://www.desiringgod.org/articles/the-beauty-of-womanhood

https://bisericaadonai.ro/ganduri-de-ziua-femeii/

Pastor, Stefan Cornu

 

 

 

 

 

 

 

Feminitatea autentica - ce model are?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.