Diverse / Postat pe

Gânduri de „Ziua Femeii”

Gânduri de „Ziua Femeii”

Mă bucur mult că mai există, încă, așa-numita „zi a femeii”. Mi se pare de mare folos să ne gândim la rolul deosebit pe care îl au femeile în viața noastră. Soțiile, mamele, surorile, fiicele, bunicile dau o culoare unică vieții. Nu știu dacă este neapărat roz, dar cel puțin e dulce…  images

Gingășia, sensibilitatea, zâmbetul, sacrificiul de sine și anduranța sunt doar câteva dintre virtuțile feminine ce înmiresmează lumea noastră. Sigur, e și complexitatea felului lor de a fi, neînțeles, adesea, de către noi bărbații. Dar nu trebuie să ne văităm, deoarece femeile fac în așa fel încât viața noastră să fie mai puțin previzibilă, mai puțin monotonă, mai dinamică și, măcar uneori, ca de poveste…

Grija și iubirea pe care ele ni le poartă sunt de neînlocuit.

Să ne gândim la mamele noastre și la orele lungi în care ne-au vegheat, amorțite pe un scaun lângă creștetul nostru, și mângâindu-ne cu dosul palmei, din minut în minut.

Să ne gândim la soțiile noastre iubitoare – ele rămân lângă noi și atunci când nu mai suntem bărbații viteji din societate.

Să ne gândim la fiicele noastre, cele care din bursa lor amărâtă, sau din nu știu ce economii vor să ne facă un cadou, o surpriză menită să smulgă un zâmbet de pe chipul părinților.

Să ne gândim la surorile noastre și la încrederea pe care ne-au dat-o, atunci când ele îi dojeneau pe cei ce le făceau necazuri, spunându-le: „Te spun eu lu’ frate-miu!”.

Să ne gândim la bunicile noastre cu o inimă atât de caldă. După ce au muncit toată viața, în sfârșit încep să-și trăiască a doua tinerețe – îngrijind de nepoții lor.

Mai presus de toate, să ne gândim la Dumnezeu, Cel ce ni le-a dăruit…

Doamne, îți mulțumim pentru femeile ce dau o culoare deosebită vieților noastre. Nu știm dacă este neapărat roz, dar cel puțin e dulce… Doamne, dă-le Tu ce noi nu le putem da și ajută-ne să le prețuim mai mult. Sperăm, Doamne, să fim și noi o binecuvântare pentru ele și cerem din harul tău peste noi, să fim soți mai buni, tați mai buni, copii mai buni, nepoți mai buni, dar mai ales, creștini mai buni. Și cred că de la Tine, Doamne Isuse, le putem învăța pe toate acestea, de la Tine, cel ce ți-ai dat viața pentru Mireasa Ta!

Pastor Costel Ghioancă

 

Gânduri de „Ziua Femeii”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.