Samuel Chiriluță

M-am născut în Vaslui, într-o familie binecuvântată de Dumnezeu. Am crescut într-o cultură creștină, iar părinții noștri și-au dorit sa ne inspire valori de caracter bazate pe Biblie. Odată cu intrarea în adolescență am început să realizez că am o viață proprie pentru care sunt responsabil cum o trăiesc. Încercam să înțeleg dacă mă mai regăseam cu adevărat pe drumul pe care l-am urmat până atunci. Nu mai puteam să mă ascund în spatele familiei, trebuie să decid de unul singur dacă voi mai urma sau nu convingerile părintești. Trebuia să-mi asum în mod personal modul în care urma să arate viața mea în continuare. A fost o perioadă în care aveam multe întrebări legate de existența mea, de Dumnezeu, de lume și căutam răspunsuri.

Mi-am dat seama că nu am apărut la întâmplare și că lui Dumnezeu Îi pasă de mine. Din miliardele de oameni de pe planetă, El mă cunoștea și mă dorea pentru Sine, nu pentru că era ceva bun în mine, ci pentru că mă crease și Își dorea să trăiesc pentru gloria Lui și să mă asemăn cu El. Am înțeles că acesta trebuie să fie și scopul meu. Fără Dumnezeu nu puteam trăi o viață cu sens, o viață împlinită. Păcatul meu nu era doar o greșeală morală, ci o răzvrătire împotriva lui Dumnezeu. Am pornit de atunci hotărât pe drumul meu, dorind sa descopăr tot mai mult planul lui Dumnezeu pentru viața mea si să-l împlinesc ca atare.

În biserica Adonai am găsit o comunitate de credincioși care își doresc să trăiască o viață plăcută lui Dumnezeu și să fie lumina în această lume întunecată. Împreună cu soția mea și cu cei patru copii pe care Dumnezeu ni i-a dat, învățăm aici să creștem în ascultarea de Dumnezeu și să-L slujim pe El și pe semenii noștri.

Samuel Chiriluță