Carlos Schulz

Numele meu este Carlos, sunt brazilian și sunt misionar creștin. Din păcate, atunci când eram încă copil, am suferit multe abuzuri la școală. Și mult timp am ascuns aceste lucruri de părinți pentru că mi-a fost rușine. În plus, am fost urmărit constant de agresori la școală. Și pentru a mă apăra, am început să practic arte marțiale. În felul acesta am crescut și cu multă revoltă interioară. Devenisem un tânăr plin de furie și violență. Nu aveam niciun scop în viață. Nu aveam prieteni și nu aveam o relație bună cu familia mea. Și eșuasem în școală. În tot acest timp, in școala în care studiam, observasem un băiat pe nume Marcos, um tânăr ieșit din comun. Acesta era foarte fericit. Într-o zi, după ce am făcut o glumă, ceva prostesc și lipsit de importanță, am încercat să-l atac. Și ca întotdeauna, după incident, am fost trist și am plâns mult, pentru că in realitate nu voiam să fiu așa. Știam că nu trăiesc așa cum trebuie, dar nu aveam control asupra mea. Dar apoi s-a întâmplat ceva diferit. Marcos, spre deosebire de toți ceilalți, în loc să se îndepărteze de mine, s-a apropiat de mine. Voia să fie prietenul meu. Și nu am înțeles cum ar vrea cineva să fie prietenul meu, după tot ce făcusem. Marcos era credincios. Și a început să-mi vorbească despre Isus Hristos. Mi-am dat seama că lui îi păsa cu adevărat de mine. După o vreme am decis să vizitez Biserica la care el participa. Am fost la o întâlnire a tinerilor credincioși. Ceea ce mi-a atras atenția a fost faptul că toată lumea se simțea bine. Erau cu adevărat prieteni unii cu ceilalți. Am continuat să particip la aceste întâlniri de tineret.

În timp, studiind Biblia, sub slujirea unui cuplu iubitor din această Biserică, am înțeles Evanghelia lui Hristos. Am înțeles cât de mult mă iubea Isus. In același timp am înțeles și faptul că păcatul meu m-a separat de Dumnezeu.
Dar am descoperit acolo că Iisus Hristos s-a dat de unul singur la moarte pentru mine… El, în locul meu. Am descoperit adevărul uimitor al evangheliei: că Isus, când a murit, a luat păcatele mele asupra Lui.
Și am descoperit că pot avea pace cu Dumnezeu prin Isus. Astfel m-am pocăit de păcatele mele și, din acel moment, am avut încredere în lucrarea finalizata a lui Hristos de la cruce în locul meu. Și mi-am predat viața lui Isus. Pe atunci aveam 19 ani. Astăzi am 41 de ani. Ce s-a schimbat Am fost mântuit de Isus, am câștigat viața veșnică și am dobândit un scop în viață. Dintr-un tânăr trist, supărat și violent, Iisus m-a transformat într-un Om fericit, plin de bucurie și pace. Din cineva care nu dorea să studieze, am devenit avocat. După aceea am studiat teologia și astăzi îl slujesc pe Dumnezeul cel viu aici, în România. Este oare meritul meu? Nu, meritul este al lui Hristos. El m-a mântuit prin harul Său, prin credința în El?
Si asta este tot ce contează.

 

Carlos Schulz