Necategorizat / Postat pe

Postul și rugăciunea: armele nucleare ale credinciosului!

Postul și rugăciunea

Cea mai mare putere cunoscută de oameni pe pământ este, probabil, puterea armelor nucleare. Bombele atomice lansate peste orașele Hiroshima și Nagasaki, în timpul celui De-al doilea Război Mondial, stârnesc încă fiori în inimile multor oameni. Astfel de arme fac diferența într-un război. Nu este de mirare că cele mai puternice națiuni ale Planetei se află într-o continuă cursă de înarmare și perfecționare a arsenalului nuclear.

Nu arme de paradă Postul și rugăciunea

Dacă am avea astfel de arme și în lumea spirituală, ce bine ar fi! Dacă am putea arunca în război o artilerie grea, cu potențialul de a face schimbări semnificative, atunci când totul pare a fi pierdut… Dar, există! Credinciosul are la dispoziția sa două arme enorm de puternice – postul și rugăciunea! Ele nu sunt arme ”de paradă”, așa cum sunt rachetele nucleare, cele pe care le vedem atunci când se sărbătorește ziua națională a unei țări.

Noi am vrea, poate, ca în lumea spirituală să defilăm tot cu arme de paradă, cu ceea ce înalță ego-ul uman. Suntem tentați să punem în scenă proiecte și programe complexe care să indice cât de înțelepți și sofisticați suntem noi. Totuși, să nu uităm că în lumea spirituală lucrurile sunt pe dos. Acolo este prețuit ceea ce nu este valorificat în lumea fizică. Rugăciunea și postul nu sunt arme de paradă, dar au putere atomică.

Mare putere are rugăciunea

Cămăruța rugăciunii se conectează direct la centrul de comandă al universului. Genunchii plecați la pământ pun îngerii în mișcare, postul alungă demonii și dezleagă lanțurile răutății. Iacov știa foarte bine aceste lucruri, de aceea, nu are deloc rețineri să afirme: „Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit!” (Iacov 5:16). Nu există situație prea complicată pe care postul și rugăciunea să nu o poată rezolva. De ce? Pentru că Dumnezeul la care ne rugăm și înaintea căruia postim este Atotputernic.

Sigur, știind aceste adevăruri, tactica vrăjmașului este să ne țină cât mai departe de aceste arme spirituale atât de puternice. Nu vom cădea, însă, în capcană. Ne vom ruga! Vom posti! Vom lupta cea bună! Vom păzi credința! Vom sfârși alergarea!

Vezi și următoarele articole:

Stefan Cornu | Cum să postim? | Matei 6:16-18

Scopurile postului (resursă engleză)

Pastor, Costel Ghioancă

Postul și rugăciunea: armele nucleare ale credinciosului!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.