Creștere spirituală / Postat pe

Nevoia de Cuvânt

Nu știu cum să subliniez suficient de mult importanța Cuvântului lui Dumnezeu pentru viețile noastre! Sfânta Scriptură și creșterea spirituală a creștinilor merg mână în mână. Aș vrea să înțelegem că cei credincioși au nevoie să fie transformați prin Cuvânt, la fel cum au nevoie și cei necredincioși. Să explic.

Când o persoană nu crede în Dumnezeu – nu este regenerată spiritual – știm că ea poate fi transformată doar prin puterea Duhului Sfânt, în urma vestirii Evangheliei. Spunem că acea persoană a fost transformată prin Cuvântul divin, că a avut loc o schimbare clară, o minune, în viața ei. Apoi, după ce a fost regenerat spiritual prin Cuvânt, avem impresia că marea nevoie a proaspătului convertit este să cunoască mai bine Scriptura, să o descopere, să fie informat.

Chiar dacă este adevărat acest lucru – toți trebuie să cunoaștem mai bine Scriptura! – aș vrea să înțelegem că un creștin are nevoie de transformare prin Cuvânt, la fel de mult cum are nevoie și un necreștin. Apostolul Pavel le scrie credincioșilor din Tesalonic:  De aceea mulțumim fără încetare lui Dumnezeu că, atunci când ați primit Cuvântul lui Dumnezeu auzit de la noi, l-ați primit nu ca pe cuvântul oamenilor, ci, așa cum și este în adevăr, ca pe Cuvântul lui Dumnezeu, care lucrează și în voi care credeți. (1 Tesaloniceni 2:13).

Observați ce spune Pavel? El afirmă că Scriptura lucrează în cei ce cred. Atenție, lucrează! Nu doar îi informează pe cei ce cred. Cu alte cuvinte, Sfânta Scriptură continuă o lucrare de transformare, de înnoire în viețile celor credincioși, este dalta pe care Maestrul divin o folosește pentru a ne conforma chipului lui Hristos.

Mulți credincioși tratează superficial Cuvântul – fie că e vorba de citirea devoțională sau de ascultarea predicilor – fiindcă au impresia că Biblia este spre simpla lor informare. Li se pare că au trecut deja de multe ori prin anumite pasaje ale Bibliei și, de ce să nu admitem, uneori este chiar plictisitor să se apropie de un Cuvânt pe care ei îl cunosc deja. Ceea ce pierd din vedere aceste persoane e faptul că Biblia lucrează în viețile credincioșilor. Ea este, într-un anumit sens, vie, dinamică! De fiecare dată când ne apropiem de un text pe care poate îl știm foarte bine, Dumnezeu continuă să lucreze în noi prin acel pasaj inspirat.

În concluzie, vă invit dragi prieteni să stați cât mai aproape de Cuvânt, să nu vă plictisiți de el și să nu-l citiți doar spre informare. Să conștientizăm ce mare nevoie avem de Scriptură și să ne rugăm de fiecare data: „Doamne, lucrează în noi prin Cuvântul Tău!”

Nevoia de Cuvânt

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.