Articole / Postat pe

Euro-viziunea „femeii cu barbă”

Îmi amintesc de o glumiță prostească de pe vremea când eram puștan: „Idealul meu în viață e femeia cu mustață!” Se pare că între timp lucrurile au „evoluat”, iar acum există o euro-viziune a „femeii cu barbă”. V-ați dat probabil seama că fac referire la faptul că pe continentul european a fost întronat în jilțul Eurovisionului un „transsexual”. Evident, combinația de „barbă cu plete” și punerea în scenă a unui spectacol grețos nu ne-a încântat așa de mult pe noi cei „mai limitați”, aflați sub anumite rigori și opreliști, pe noi cei mai puțin „trans- …”eurovision1

Criticii vor sări ca arși spunând că suntem intoleranți… Nu, nu avem nicio problemă cu bietul suflet zbuciumat, cu nume parcă și el tot din zona „trans-”, unul care te duce cu gândul spre lumea necuvântătoarelor, spre o rasă de câini, dacă nu mă înșel… Nu cu „sufletul rătăcitor” avem probleme, ci cu o Europă care votează așa ceva!

Alții vor spune că asta e! Oamenii au votat  prestația impecabilă, vocea, cântecul etc. Nu știu dacă a fost așa… Ce știu, însă, este că s-au întâmplat câteva „coincidențe” care ne dau de gândit: „femeia cu barbă” câștigă Euro-viziunea, camerele de vederi surprind în mod „accidental”, în prim plan, sărutul dintre doi homosexuali aflați în mulțime și apoi, la conferința de presă, femeia cu barbă îi transmite un mesaj lui Vladimir Putin, personaj controversat în zilele noastre și cu vederi homofobe, că „suntem de neoprit!”. Toate acestea s-au întâmplat în același pachet al Euro-viziunii.

Părera mea este că nu putem ignora o agendă politic-propagandistică în toate aceste evenimente, că am început „să ne-o luăm în barbă”,  că am primit un croșeu după care vor urma și altele, poate mai bine țintite. Mai cred că e vremea să ieșim din văgăunile în care ne-am ascuns și să fim mult mai atenți și mai vocali cu privire la ce se întâmplă în societate. „Separarea bisericii de stat” nu înseamnă că trebuie să dormim.  Poate mai mult ca oricând, sub presiunea uriașă a secularizării, Biserica trebuie să se implice în societate cu îndrăzneală, să afirme valorile creștine, cu tot cu iubirea păcătosului, dar nu și a păcatului, și să promoveze o altfel de viziune, cea a Împărăției lui Dumnezeu.

Costel Ghioancă

Euro-viziunea „femeii cu barbă”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.