Familie / Postat pe

De ce „cazul Bodnariu, de la ei la noi?”

Aştept cu nerăbdare întâlnirea care va avea loc duminică, 31.01.2016, începând cu ora 17.30, la Biserica Adonai din Bucureşti (detalii despre eveniment puteţi găsi AICI). Afis BODNARIU

De ce un astfel de demers? De ce cazul Bodnariu – de la EI la NOI?

Cred că este foarte important să facem un pas mai departe şi să extindem discuţia despre acest caz. în general, oamenii au reflexul de a discuta foarte uşor despre alţii, uitând însă să aplice lucrurile respective la propria lor viaţă. Cazul amintit, ne-a tulburat şi ne-a indignat pe cei mai mulţi dintre noi. Avem credinţă că Dumnezeu va lucra în situaţia acestei familii îndurerate.

Dar la noi în ţară, care este situaţia? Cum să ne raportăm la educaţia copiilor? Să îi mai disciplinăm, sau nu? Iar, dacă o facem, să folosim „nuiaua” sau nu? Cum ar trebui să privim acest subiect din punct de vedere biblic? Dar din punct de vedere al cadrului legislativ din România? Cum procedează instituţiile statului în posibile cazuri de abuz al copilului? Pe de altă parte, putem învăţa ceva din istorie?

Toate cele de mai sus, sunt întrebări deosebit de relevante pentru noi toţi. Invitaţii noştri (Roxana Gavrilă, jurist; Octavian Baban, teolog; Alex Vlaşin, specialist în sociologie şi asistenţă socială; Marius Silveşan, istoric) sunt oameni foarte competenţi în domeniilor lor de activitate, şi credem că dezbaterea va fi una mai mult decât interesantă şi foarte utilă.

Sper să avem împreună cu noi cât mai multe persoane din Bucureşti, dar vă anunţăm că şi cei care nu locuiți în capitală, puteţi urmări evenimentul, live, pe prodocensmedia.ro.

Pastor, Costel Ghioancă

 

De ce „cazul Bodnariu, de la ei la noi?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.