Doctrinele Scripturii / Postat pe

Revenirea Domnului Isus si ”Menora” timpurilor noastre

Revenirea in glorie a Domnului nostru Isus Hristos reprezinta punctul culminant al intregului Plan de Mantuire. Traim niste vremuri deosebit de incarcate cu semne ale revenirii Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos, pentru a-Si rapi la cer Biserica, cea pentru care a luptat si sacrificat atat de mult.

Putem observa la orice pas ca evenimentele cu caracter spiritual, economic, politic si militar indeamna lumea la o trezire spirituala autentica si la a realiza ca sfarsitul este aproape si nimeni si nimic nu poate oferi o nadejde si speranta cu un caracter vesnic asa cum o poate oferi Dumnezeu prin Fiul Sau Isus Hristos si jertfa Sa de la Golgota.

Asa cum ramurile Menorei (candelabrul evreiesc) se sprijinesc intr-un singur brat, similar toate semnele din jurul nostru indica spre un singur eveniment major: izbavirea noastra este aproape si  Domnul isi va implini astfel  promisiunea de a ne duce in acel loc pregatit de El cu atata grija si dragoste, pentru a fi cu El pentru totdeauna.

Acord foarte multa atentie situatiei din Israel si a evenimentelor cu caracter spiritual, economic si militar ce se desfasoara in acea zona cu o viteza alarmanta… Marcu 13: 28,29 – „Luaţi învăţătură de la smochin prin pilda lui. Când mlădiţa lui se face fragedă şi înfrunzeşte, ştiţi că vara este aproape. Tot aşa, când veţi vedea aceste lucruri împlinindu-se, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşa.” Israelul a evoluat enorm pe plan politic, militar si economic un ultimele decenii. Schimbari majore au loc in Tara Sfanta.

Cei ce fac studii de specialitate pe tema Israelului si a vremurilor din urma recunosc ca evenimentele sunt atat de multe si au loc cu asa de mare viteza incat ei nu pot acoperi totul in update-urile lor saptamanale ci prezinta numai evenimentele majore. Pe data de 14 Mai 2018 se vor implini 70 de ani de la infiintarea statului Israel.Putem observa smochinul inverzind din toate punctele de vedere mai putin spiritual, ei inca fiind in adormire fata de adevaratul Mesia pe care l-au respins acum 2000 de ani. Revenirea lui Hristos este spiritualizată din nou şi cei care o fac vorbesc despre o „descoperire deosebită”, o „credinţă deosebită”, tot felul de lucruri „deosebite” care vor fi făcute de cunoscut numai unui grup special.

Incepand cu 14 Mai 1948 evreii au avut nenumarate motive sa vada la lucru protectia lui Dumnezeu si binecuvantarile Lui si totusi sa ramana pasivi. Cateva exemple majore ale protectiei divine sunt intoarcerea in tara Sfanta si infiintarea lor ca stat recunoscut de catre Natiunile Unite, Razboiul arabo-israelian din 1948, Razboiul de 6 zile din Iunie 1967, Razboiul de Yom Kipur din 1973 si multe alte situatii asemanatoare in care Dumnezeu i-a pazit cu mana Sa de atacurile statelor musulmane din jur.

Cu precadere unul din aceste conflicte ce a atras atentia lumii intregi este razboiul de 6 zile din anul 1967. Specialistii militari de la academia West Point din America au recunoscut ca nu exista explicatie logica pentru aceasta victorie a israelitilor in conflictul dintre armata israeliana si majoritatea armatelor musulmane (12 la numar) ale Orientului Mijlociu unite sub un singur scop… sa impinga pe Israel in Marea cea mare. Analistii militari au trebuit sa recunoasca faptul ca o mana invizibila a ajutat acest mic stat abia format, sa obtina o victorie de rasunet mondial, impotriva  invaziei popoarelor arabe din jur (mai multe detalii aici https://en.wikipedia.org/wiki/Six-Day_War). Dumnezeu iubește poporul Israel si doreste sa ii binecuvanteze. Daca astfel iubeste Domnul pe Israel, cum atunci ar trebui noi sa ne relationam cu si mai multa recunostinta fata de El, pentru ca ne-a facut cunoscut Cuvantul Lui, ne-a ales din lumea aceasta sa ii fim o preotie sfanta si sa traim pentru slava si Gloria Numelui Sau? (Isaia 28:16 – „de aceea, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: „Iată, pun ca temelie în Sion o piatră, o piatră încercată, o piatră de preţ, piatră din capul unghiului clădirii, temelie puternică; cel ce o va lua ca sprijin nu se va grăbi să fugă”). Revenirea lui Isus Hristos şi evenimentele legate de aceasta, nu sunt o închipuire sau învăţătură, ci sunt realităţi. Pavel scrie: „Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toţi, dar toţi vom fi schimbaţi…” (1 Cor. 15:51).

Dumnezeu inca are multa rabdare cu lumea aceasta si cheama pe toti oamenii la pocainta pentru a ii face si pe ei parte din imparatia Sa. Nici un om nu e prea departe de mana atotprotectoare si iertatoare a lui Dumnezeu si El cheama la pocainta oameni de orice limba, nationalitate, culoare sau stare sociala pentru a ingenunchea la Tronul Sau de har, sa isi recunoasca starea de pacat, sa primeasca in dar iertarea oferita de Hristos, sa primeasca darul Duhului Sfant pentru a putea sa aduca rod pentru slava si gloria lui Dumnezeu si pentru a mosteni Imparatia lui Dumnezeu.

Suntem asaltati zilnic sa facem compromisuri si sa dam inapoi pe calea credintei, fara sa contientizam ca asemenea lui Dima, putem intra pe o cale a necredintei, a compromisului in lupta impotriva pacatului, a razvratirii impotriva lui Dumnezeu si in final a departarii de Domnul. Chemarea noastra e sa ne sfintim prin Isus Hristos, sa fim placuti lui Dumnezeu prin atitudinea noastra si sa ne punem la dispozitia Lui ca El sa ne foloseasca pentru slava Sa si pentru a aduce rod Imparatiei Sale care e gata sa vina. Unii din noi ducem lupte serioase cu cei necredinciosi din familiile noastre si fie ca este o sotie, un sot, o mama sau un fiu cu totii avem de dus o lupta in rugaciune pentru ai nostrii, pentru ca ii vrem sa fie alaturi de noi in apropiata Imparatie a lui Dumnezeu. Tatal din cer poate zdrobi necredinta din inima cuiva si fie ca va trebui sa inconjuram aceste ziduri ale Ierihonului 7 zile, 7 luni , 7 ani sau 70, sa venim cu incredere si multumire la Tronul Sau de har, in nadejdea ca El va face zidurile sa cada si sa vedem biruinta in familia noastra si in vietile alor nostrii… totul spre slava si gloria Lui. Revenirea făgăduită a lui Isus Hristos şi evenimentele anunţate care urmează se vor petrece cu siguranţă, însă numai Dumnezeu decide ora şi ziua când se vor împlini.

In nadejdea ca in curand vom fi cu El ma rog ca Domnul sa ne deschida ochii, sa nu ne lasam sperantele si nadejdea imbutucanite in lumea aceasta trecatoare ci sa privim spre unica noastra salvare: Isus Hristos. De la Evanghelia după Matei, până la sfârşitul Apocalipsei, găsim multe afirmatii despre revenirea Lui.

„Harul Domnului nostru Isus Hristos să fie cu voi cu toţi! Amin.” (Romani 16:24).

Cristian ARSU

Revenirea Domnului Isus si ”Menora” timpurilor noastre

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.