Biserică și Societate / Postat pe

Noul Facebook!

De câteva zile pagina mea de Facebook arată altfel! Nu pentru că s-ar fi produs vreun update sau vreo schimbare structurală în partea de grafică, opţiuni etc. Pur şi simplu, Facebook-ul este plin de versete biblice. Cel puţin pagina mea!

Nu puţini sunt cei care de bună dimineaţă intră pe net pentru a vedea ce mai este nou, ce s-a mai întâmplat. Eu când intru pe pagina mea, mai nou, fac o „cură de versete biblice”. Văd tot mai mulți oameni care au acceptat provocarea de a memora și recita Sfânta Scriptură. Este frumos să vezi ceastă combinație om-Scriptură. Fiecare persoană din localitatea ei, cu decorul ei, cu mimica și expresivitatea ei, cu stilul ei, cu confesiunea ei, dar toți cu ceva comun: Cuvântul lui Dumnezeu!

Poate că nu puțini sunt acei care ultima dată când au memorat un verset biblic a fost în copilărie, cu mult timp în urmă… Acum, putem fi din nou copii… că doar „în Împărăție se intră ca niște copilași!”.

Limbajul s-a schimbat și el: de la ironii, miștocăreli și multă „frunză verde” s-a ajuns la cuvinte și expresii de genul: „Felicitări!” „Domnul să te binecuvânteze!” „Amin!” „Foarte bine!” „Slăvit să fie Domnul!” etc. Poate și acesta este un mod să păstrăm, sau să regăsim ceea ce se pierde atât de ușor: dorința de a-i încuraja pe semenii noștri, de a le spune o vorbă bună…

Un alt lucru care m-a impresionat – destul de ușor de observat – este faptul că majoritatea celor care memorează și promovează Scriptura pe Facebook sunt tineri! Se vede și aici că tinerii noștri nu sunt o generație total pierdută așa cum se spune de multe ori! Știu să spună și versete biblice și mulți o fac cu sinceritate și bucurie. Multe comentarii au fost de genul: „Abia așteptam provocarea aceasta!” Tineri pe care i-ai văzut doar în balconul bisericii, arată că merită să se investească în ei, că merită să li se acorde o șansă. În încurajez pe cei care lucrează cu tinerii să persevereze, chiar dacă este greu. Să le arate cât de minunat este Domnul nostru și să-i facă pe tineri să fie încântați de frumusețea Sa!

Nu știu cât va ține așa „noul Facebook!” Sper doar ca acest vis frumos să nu se curme repede… Sper să treacă și granițele, atât cele geografice, cât și celelalte…  Doamne, ajută!  Mulțumesc din nou tuturor celor ce susțin acest proiect!

Costel Ghioancă

 

Noul Facebook!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.