Familie / Postat pe

Nepăsarea: cel mai frecvent abuz împotriva copiilor!

Nepăsarea: cel mai frecvent abuz împotriva copiilor!

Cu certitudine, cazul Bodnariu a readus în atenția publică problematica disciplinării copiilor. Știm că există, cu durere o spunem, multe cazuri de abuzuri, în contextul a ceea ce unii numesc ”disciplinarea copiilor”: bătăi sălbatice, injurii și amenințări, răgete animalice etc.  descărcare (5)

Cu toate acestea, aș îndrăzni să afirm că, oarecum paradoxal, mai frecvente decât abuzurile generate de disciplinarea copiilor sunt abuzurile cauzate de lipsa de disciplinare a lor! Sau, altfel spus, de nepăsare!

Datoria principală a părinților este să-i protejeze pe copiii lor de lumea tot mai periculoasă în care trăim. Este chemarea lor să-i ajute să crească drept într-o lume tot mai strâmbă. A nu le pune limite copiilor, a-i lăsa la mâna sorții și a profitorilor din jurul lor, face obiectul celui mai frecvent tip de abuz întâlnit în lumea noastră. Copilul, fără limite, este prada perfectă pentru hienele mentalității contemporane, care bântuie tot mai mult societățile debusolate moral și străine de adevăr.

Vreau să întreb: nu este abuz …

  • Când părinții îi lasă pe copii ore în șir în fața televizorului, doar pentru a nu mai fi ”deranjați” de cei mici?
  • Când părinții își lasă copiii pe mâna anturajului, fără vreun fel de limite, așa încât aceștia să fie inițiați în toate mizeriile posibile?
  • Când părinții îi lasă pe copii nesupravegheați pe telefon, I-pad etc., într-o lume virtuală plină de murdării?
  • Când părinții le permit copiilor să fie răutăcioși și nerespectuoși cu semenii lor?
  • Când părinții nu-și învață pruncii să spună „Bună ziua!” și „Mulțumesc frumos!”
  • Când le dau să mănânce numai de la fast-food.
  • Când nu se uită niciodată în caietul de teme.
  • Când… când și iarăși când…

Cred că cel mai frecvent abuz din partea părinților asupra copiilor este nepăsarea! De ce nu se sesizează instituțiile statului? De ce nu se investesc sume serioase de bani din partea statului în a-i sprijini pe părinți să le ofere o educație cât mai sănătoasă și diversificată copiilor?

Cu siguranță, mulți se întreabă, ce lucru bun poate să scoată un Dumnezeu suveran din cazul Bodnariu? Nu știu! Mă încumet totuși să afirm că acest caz ne-a deschis ochii să vedem la ce dimensiune se desfășoară atacul împotriva familiei creștine. Și când spun atac, mă refer la încurajarea tot mai clară a părinților să fie abuzivi față de copiii lor. Da, să fie abuzivi! Adică, nepăsători!

Pastor, Costel Ghioancă

Nepăsarea: cel mai frecvent abuz împotriva copiilor!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.