Diverse / Postat pe

Jonathan Edwards: Cerul, o lume a iubirii

Încă din primele versete ale acestui capitol am extras doctrina că dragostea sau iubirea divină este marele rod al Duhului. Acest dar al Duhului va fi dăruit Bisericii lui Hristos nu numai pentru o vreme, ci pentru totdeauna. Acum aș vrea să privim la aceleași versete în legătură cu următoarele două, și să facem două observații.index
Prima, faptul că dragostea este menționată ca fiind de o calitate superioară și că ea va rămâne chiar și atunci când celelalte roade ale Duhului vor pieri. Apoi, a doua, faptul că acest lucru se va întâmpla în starea de desăvârșire a Bisericii, atunci când tot ceea ce este în parte va trece și va veni ceea ce este desăvârșit.
Există o stare imperfectă a Bisericii caracterizată de două aspecte și deci, prin urmare și o stare perfectă a Bisericii caracterizată tot de aceste două aspecte. Comparativ cu ceea ce Biserica urma să fie atunci când va fi ajuns la maturitate, sau la o perfecțiune lumească, în începuturi, adică în prima etapă a Bisericii, înainte ca ea să fie statornicită cu tărie pe pământ și așezată ferm în statul ei nou-testamentar, și înainte de finalizarea canonului Scripturii, ea se afla într-o stare de imperfecțiune – o stare, cum s-ar spune, de copilărie. Dar din nou, chiar și această Biserică din zilele noastre, desăvârșită față de cea din începuturi, atât timp cât va rămâne în starea ei de luptă, adică până la sfârșitul veacurilor, va fi, în comparație cu Biserica din Cer, într-o stare de imperfecțiune sau copilărie, unde aceasta din urmă este prin comparație într-o stare de maturitate sau desăvârșire.

Puteţi descărca gratuit întregul material, în format PDF, Aici.

Jonathan Edwards: Cerul, o lume a iubirii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.