Articole / Postat pe

Încurajarea zilei (26.09.2014): „Ce ai?”

CE AI?

Lumea în care trăim se transformă din ce în ce mai mult într-un show de prost gust al averilor. Cei care au se mândresc cu asta și vor să se asigure că văd și ceilalți lucrul acesta. Nu e de mirare că  materialismul mușcă tot mai mult din sufletul unor oameni care altădată nu își transformau pupila în dolari, ca în desene animate. index

Spectacolul averii este cu atât mai dezgustător cu cât lumea largă clocăie de geamătul sărăciei și al suferinței. În această lume noi suntem încurajați să dăruim! Noi nu trebuie să-i invidiem pe cei „de bani gata”, ci să dărium din ceea ce avem noi unei lumi atât de vulnerabile.

„Dar ce avem?” veți întreba. Chiar așa! Ce ai? Până să îți faci vreun inventar prin conturi și prin debara te invit să vezi ce spune Biblia că au copiii lui Dumnezeu: „Atunci Petru i-a zis: „Argint şi aur n-am; dar ce am, îţi dau: în Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te şi umblă!” ” (Faptele Apostolilor 3:6)

Petru și Ioan se întâlnesc cu un cerșetor, un olog din naștere, și îi oferă acestuia, nu ceea ce nu aveau, ci singurul lucru pe care îl aveau cu adevărat: Numele Domnului Isus! Pasajul ne spune mai departe ce transformare incredibilă a făcut acest Nume în viața cerșetorului!

Orice credincios adevărat are Numele Domnului Isus, iar lumea în care trăim are nevoie exact de acest lucru. Trebuie să mergem la ei cu un mesaj al speranței, al salvării, al transformării și al sensului pe care Dumnezeu îl poate da omului. Noi avem ceva extrem de încurajator: Numele Domnului! Acesta este cu noi la plecare și la venire, când suntem în belșug și în lipsuri, în sănătate și prin valea umbrei morții, în familie sau când suntem singuri. Ceva nu ne părăsește niciodată – este prezența Domnului, Numele Lui! Ce bogați suntem!

Aceasta este adevărata bogăție. Și doar cu această bogăție trebuie să „ne lăudăm” în fața altora, din simplul motiv că această bogăție nu umilește, ci aprinde flacăra speranței.

Pastor Costel Ghioancă

Încurajarea zilei (26.09.2014): „Ce ai?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.