Articole / Postat pe

Încurajarea zilei (21.09.2014): „Plini de Duh!”

PLINI DE DUH!

Rusaliile rămân unul dintre cele mai importante evenimente din istoria creștinismului. Minunea care a avut loc atunci – coborârea Duhului Sfânt – a captat inima multor creștini dornici și astăzi după „noi rusalii”. images

Biblia descrie esența zilei de Rusalii: „Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească” (Faptele Apostolilor 2:4)

Încurajarea pentru noi este că plinătatea cu Duhul Sfânt nu este doar o istorie, ci o actualitate! Și tu poți fi plin de Duhul Sfânt. De fapt, orice creștin adevărat trebuie să caute să fie plin de Duhul Sfânt (Efeseni 5:18). Plinătatea cu Duhul nu este doar dorința mai „specială” pe care o au unii „creștini inițiați”, ci este așteptarea legitimă arătată de Dumnezeu față de fiecare credincios în parte.

Plinătatea cu Duhul Sfânt nu ar trebui gândită în termeni „cantitativi”. Nu avem mai mult sau mai puțin din Duhul Sfânt. Să nu uităm că El este o persoană. Fie avem Duhul, fie nu îl avem. De fapt, plinătatea cu Duhul ar trebui înțeleasă, mai degrabă, în termeni „calitativi”: cât de mult mă aflu eu sub călăuzirea și controlului Duhului Sfânt?

Orice creștin care umblă zilnic în părtășie cu Dumnezeu, în Cuvânt și rugăciune, și se depărtează de păcat și de orice fel de întinăciune devine tot mai plin de Duhul Sfânt. Desigur, această plinătate aduce cu ea și o încântare spirituală greu de descris în cuvinte.

Umblând cu Dumnezeu, poți să faci chiar astăzi un pas mai departe pe drumul plinătății cu Duhul Sfânt. „Fiți plini de Duh!”

Pastor Costel Ghioancă

Încurajarea zilei (21.09.2014): „Plini de Duh!”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.