Articole / Postat pe

Încurajarea zilei (18.09.2014): „Cu puterea pe care o ai…”

CU PUTEREA PE CARE O AI…

„Nu pot!” Două cuvinte scurte și simple, dar care produc, totuși, atât de multe frustrări și dezamăgiri. Puși în fața multor situații zilnice complexe, tristul refren „nu pot” zumzăie peste tot în jurul nostru. helpfromGod

Cu toate acestea, Mântuitorul le promite ucenicilor Săi putere. O putere care vine odată cu Duhul Sânt. O putere pe care adevărații credincioși o au la dispoziție: „Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.”(Faptele Apostolilor 1:8)

Trebuie să înțelegem că aici nu este vorba despre putere, definită în termenii succesului omenesc, și nici măcar despre puterea de a performa „spectacole religioase” ieftine. Nu este vorba despre puterea de a face show! Dimpotrivă, avem la dispoziție puterea de a fi martori ai lui Hristos în această lume. Menirea noastră este să fim martorii Celui înviat din morți, iar mărturia aceasta este împuternicită de Duhul Sfânt (Romani 8).

Puterea nu se vede în averea pe care o ai, în poziția socială, în influența asupra altora, în popularitate și în câștigarea de fani. Puterea se vede în lucrurile mărunte din fiecare zi. În fiecare pas făcut pe drumul sfințirii. În fiecare ispitiă biruită. În fiecare atitudine demnă de Numele pe care-l purtăm. În fiecare împrejurare în care vestim Evanghelia. Puterea dată de Duhul este cea de a fi… martorii Lui! Dacă vom căuta să creștem în această privință, cu siguranță nu vom fi lipsiți de puterea Duhului! Trăiește astăzi cu puterea pe care o ai …!

Pastor Costel Ghioancă

Încurajarea zilei (18.09.2014): „Cu puterea pe care o ai...”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.