Articole / Postat pe

Încurajarea zilei (16.09.2014): „Ești pe drumul bun!”

În fiecare zi suntem bombardați cu vești rele, cu promovarea dezastrului, a decadenței umane, a nedreptăților sociale, a bolilor incurabile și câte altele… Cu greu găsești în acest mediu toxic, din punct de vedere spiritual și emoțional, o gură de aer proaspăt, o mângâiere, o încurajare. Speranța multora dintre semenii noștri atârnă doar de „un fir de ață”, iar pentru unii… nici măcar atât… Mulți ajung să nu mai aibă nicio perspectivă, fie că vorbim despre propria lor viață și sensul ei, despre familia lor, despre carieră și, mai ales, despre parcursul lor spiritual. index

Acum am pe inimă un proiect nou. Nu știu câtă vreme va ține. Cât o vrea Domnul! Îmi propun să postez în fiecare zi – sau, cel puțin, aproape în fiecare zi – câte o încurajare pentru noi toți. Ceea ce este specific e faptul că aceste încurajări sunt izvorâte direct din textul Scripturii. Nimic nu ne poate încuraja mai mult decât Cuvântul Domnului! Voi începe cu încurajări din cartea Faptele Apostolilor. De ce? Așa am avut călăuzire. Sper ca aceste gânduri să fie de folos, iar dacă acesta este cazul, împărtășiți-le și altora dintre prietenii – sau dușmanii – voștri. Toți avem nevoie de o încurajare! Așadar, să ne încurajăm:

EȘTI PE DRUMUL BUN!

„ Teofile, în cea dintâi carte a mea am vorbit despre tot ce a început Isus să facă şi să înveţe pe oameni, de la început până în ziua în care S-a înălţat la cer, după ce, prin Duhul Sfânt, dăduse poruncile Sale apostolilor pe care-i alesese. După patima Lui, li S-a înfăţişat viu, prin multe dovezi, arătându-li-Se deseori, timp de patruzeci de zile, şi vorbind cu ei despre lucrurile privitoare la Împărăţia lui Dumnezeu.” (Faptele Apostolilor 1:1-3)

Dacă ești în împărăția lui Dumnezeu și crezi în Domnul Isus ești pe drumul bun! Sunt momente în viață în care credința ne este pusă la îndoială. Uneori, stările prin care trecem, alteori cei din jurul nostru, ne fac să ne îndoim de marile adevăruri ale Sfintelor Scripturi. Chiar există Dumnezeu? Chiar există viață dincolo de moarte? A murit Hristos și pentru mine? Este creștinismul adevărat? De ce le merge atât de bine celor răi? Chiar a înviat din morți Mântuitorul?

Când te bântuie astfel de întrebări nu te îndoi de credința pe care o ai! Nu crezi povești bine-alcătuite! Nu te afli în cea mai mare farsă din istorie! Dimpotrivă, cu ochii inimii vezi ceva ce mulți alții nu văd: lumea spirituală. Iar ea este mai reală decât pare!

Luca ne arată că ceea ce a a scris el este demn de crezare! După ce a înviat Hristos s-a înfățișat viu de multe ori. Au existat mulți martori care l-au văzut pe Hristosul viu. Mântuitorul a fost văzut viu de sute și sute de oameni. Poate chiar mai mult! Deci credința ta nu este nicidecum împotriva rațiunii și a istoriei. Chiar când lucrurile par să nu se lege și să nu aibă sens în viața ta, perseverează în credința în Hristos! Tu crezi un Adevăr! Ești pe drumul bun!

Pastor Costel Ghioancă

 

 

 

Încurajarea zilei (16.09.2014): „Ești pe drumul bun!”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.