Articole / Postat pe

Încurajarea zilei (03.10.2014): „O inimă și un suflet”

Descrierea bisericii primare include o secvență istorică interesantă:  „Mulţimea celor ce crezuseră era o inimă şi un suflet. Niciunul nu zicea că averile lui sunt ale lui, ci aveau toate de obşte.” (Faptele Apostolilor 4:32)index

Versetul acesta a fost dezbătut destul de mult și se crede că, într-o anumită măsură, putem identifica un soi de „comunism” în organizarea socială a bisericii primare. Nu cred că scopul lui Luca este să ne prezinte acest fapt într-o lumină de tip idealist – experiența cu Anania și Safira arată imediat că situația nu a fost chiar roz în „comunismul” primar.

Mai degrabă, încurajarea pentru noi este să remarcăm faptul că cei dintâi creștini erau „o inimă și un suflet.”  Iar aici nu mai vorbim despre un ideal, ci despre o realitate. Cred că și dacă nu ne vindem averile, putem fi uniți. Este foarte important să lăsăm duhurile de dezbinare, de critică și de judecată și să ne unim slujindu-l pe același Domn, Hristos!

Când suntem uniți toate luptele se câștigă mai ușor. Oare ce nevoie mai mare are societatae de astăzi (și chiar bisericile), când ne confruntăm cu ciuma individualismului și a segmentării, dacă nu de o inimă și un suflet? Este nevoie de unitate și, vestea bună, este că se poate! Îl avem pe Hristos care să ne unească. „În El” dispar diferențele! Te încurajez să faci pași spre unitate, chiar azi!

Pastor Costel Ghioancă

 

 

Încurajarea zilei (03.10.2014): „O inimă și un suflet”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.