Biserică și Societate / Postat pe

Hristos este Domn și peste președinte!

Hristos este Domn și peste președinte!

Domnia lui Hristos este nelimitată! El este Domn peste întreg universul, inclusiv peste noul președinte ales al României. Așa ar trebui să ne raportăm noi creștinii la acest eveniment important din istoria postdecembristă a țării noastre.index

Permiteți-mi să detaliez puțin:

  1. Dacă ar fi câștigat alegerile domnul Ponta, tot Hristos era Stăpânul. Nu înseamnă că s-ar fi întâmplat ceva dincolo de puterea sau de voința Domnului. Sigur, din punct de vedere uman unele lucruri ar fi fost diferite, dar per total Domnul ar fi fost în control.
  2. Dacă a câștigat domnul Iohannis, dincolo de mobilizarea excepțională a alegătorilor, a fost vorba tot despre voința și domnia lui Hristos.

În consecință, ochii noștri să fie îndreptați spre Mântuitorul.

– Îi îndemn pe alegătorii domnului Ponta să nu fie mai amărâți decât e cazul, pe Hristos nu l-a dat nimeni jos de pe tron!

– Îi îndemn pe alegătorii domnului Iohannis să nu fie mai entuziasmați decât e cazul, speranța nu este într-un om, ci nădăjduim în continuare în Domnul nostru.

Ce trebuie să apreciem și ce avem de făcut de acum încolo?

  1. Este de lăudat mobilizarea la vot. Creștinii și-au îndeplinit cu brio această responsabilitate.
  2. Creștinii evanghelici, pentru prima dată, nu au mai tăcut în privința a ceea ce se întâmplă în societate, la scară largă. Să învățăm din experiența aceasta să vorbim, să fim „sarea și lumina” României. Vocea adevăraților creștini trebui să fie auzită. În general, eu voi lua cuvântul și voi încerca să semnalez când trebuie să spunem ceva, să venim cu o perspectivă creștină. Sper să ne unim cât mai mulți în acest demers.
  3. Apreciem faptul că în mediul evanghelic din România au fost rugăciuni serioase pentru alegerea președintelui. A fost un demers excelent și în direcția aceasta.
  4. Este mare nevoie să continuă să ne rugăm. Acum că au trecut alegerile, nu înseamnă că trebuie să ne mai rugăm pentru țara noastră peste 5 ani! Lucrul acesta bun – rugăciunea – să continue într-un mod foarte serios! Să ne rugăm în dependență de Domnul, pentru noul nostru președinte, domnul Klaus Iohannis. Să ne rugăm în continuare cu respect pentru primul ministru, domnul Victor Ponta. Așa fac adevărații creștini.

Și dacă vreunul dintre ei – sau alții – se va abate de acum încolo de la principiile creștine, Biserica să nu tacă. Ei sunt președinți, miniștri și prim-miniștrii… Dar noi suntem ambasadori, nu-i așa?

Pastor Costel Ghioancă

Hristos este Domn și peste președinte!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.