Evanghelie și evanghelizare / Postat pe

Folosește fiecare ocazie de această sărbătoare

Lumea percepe această primă parte a lui decembrie ca una de pregătire pentru vacanța de iarnă. Peste tot e agitație, telefoanele sună necontenit, comenzile trebuie să ajungă cât mai repede, proiectele terminate în timp util. Știm cum arată această perioadă. Totuși cât de repede uităm noi credincioșii că această perioadă ar trebui să fie pentru noi una de fructificare a ocaziilor pe care le avem pentru a spune oamenilor vestea bună și totodată pentru a arăta practic această veste bună. Priviți ce spune apostolul Pavel: „Purtaţi-vă cu înţelepciune faţă de cei din afară, folosind fiecare ocazie” (Coloseni 4:5, NTR).

Încă trăim într-o țară care are niște repere tradiționale. Lumea în genere serbează Crăciunul, Paștele și alte sărbători creștine, fiind un consens general că acestea sunt sărbătorile noastre naționale. Lucrul aceste este bun și păstrează o oarecare inerție creștină în această țară, inerție care a fost de secole și care în prezent pare a fi din ce în ce mai slăbită de doctrinele atee care vor cu orice preț eliminarea lui Dumnezeu din orice sferă a societății publice. Crăciunul l-am transformat în Moșul, Paștele în Iepuraș ș.a.m.d. Noi creștinii biblici suntem chemați să proclamăm de aceste sărbători adevărata semnificația a Crăciunului și s-o facem fără sfială, în privat și în public, la piață sau acasă, cu prietenii sau în cămăruța de rugăciune. Suntem chemați să folosim această ocazie. Trebuie să fim noi înșine de aceste sărbători, lăsând să iasă din noi ceea ce credem, ceea ce considerăm a fi corect și drept în această perioadă. Dar pentru a folosi „fiecare ocazie” trebuie să fii pro-activ în a fi noi însuți. Trebuie să-ți propui să nu te rușinezi, și trebuie să intenționezi și chiar să cauți cu lumânarea fiecare ocazie. Veți vedea că se vor ivi foarte multe prilejuri, dacă doar    n-am mai fi așa de sfioși cu lucrurile pe care noi le credem, zicem noi cu tărie. Această sărbătoare este o ocazie atât de clară de a vesti evanghelia încât ai spune că ni s-a aruncat mingea la fileu. Cum se numesc oare, cei ce ratează cu poarta goală? Dar vedeți, motivul predicării evangheliei acolo unde ne aflăm fiecare în această perioadă este acela că evanghelia este singura care are putere de mântuire a omului (Romani 1:16). Nu desconsidera puterea evangheliei lăsând-o închisă într-o cușcă. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a te asigura că puterea ei nemaipomenită este la lucru în viețile celor din jur este s-o eliberezi. Trebuie s-o faci cunoscută! Atât. Și dacă totuși simți că nu poți să-ți creezi ocazii și nu poți să deschizi gura, roagă-te precum Pavel: „Rugaţi-vă în acelaşi timp şi pentru noi, ca Dumnezeu să deschidă o uşă pentru Cuvânt, să putem vorbi despre taina lui Cristos, din pricina căreia sunt închis” (Coloseni 4:3). Haideți să ne redescoperim menirea pe pământ, aceia de martori ai lui Hristos, mai ales în această parte a anului, când avem totul pe tavă.

Făcând asta noi dăm un imbold vechii inerții creștine a țării noastre, pe care n-am vrea sub nicio formă s-o pierdem și să începem să ne ascundem de frica lumii la Paște și la Crăciun. Mai mult decât atât, noi putem aduce acestei vechi inerții creștine a țării noastre o înnoire biblică pe care n-a cunoscut-o niciodată în profunzimea ei.

Cornu Ștefan

Folosește fiecare ocazie de această sărbătoare

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.