Articole / Postat pe

După întâlnirea cu profesorul Bruce Ware

Am revenit după un timp binecuvântat petrecut în zona Branului, unde am avut ocazia să-l întâlnesc pe profesorul Bruce Ware, în cadrul conferinţei organizate de Asociaţia Heart Cry. index

Dr. Ware, profesor la Southern Baptist Theological Seminary, în Louisville, Kentucky, a conferenţiat pe o temă extrem de importantă: sfinţirea. Prelegerile sale au fost încărcate de profunzime teologică, ungerea Duhului, claritate şi relevanţă. La un moment dat am pierdut noţiunea timpului, chiar dacă una dintre sesiuni a durat circa 2 ore (cu tot cu traducere).

Oricum, era normal să te aştepţi la aşa ceva de la un om dăruit de Dumnezeu, un teolog foarte apreciat la nivel mondial. Altceva, însă, m-a uimit şi mai tare. În timpul celor 3 zile de conferinţă am avut ocazia să stau la masă de mai multe ori cu Dr. Bruce Ware şi să purtăm discuţii extinse.

Eu i-am povestit despre proiectul nostru de plantare de biserică în Bucureşti, iar dânsul a vorbit despre familie, slujire, Seminar etc. Totul cu o simplitate incredibiliă! De la egal la egal! Am vorbit ca fraţi în Hristos Domnul! Interlocutorul meu a dat dovadă de o smerenie şi un respect care se găsesc rar în zilele noastre.

Toate acestea au fost pentru mine o confirmare a unui adevăr important, şi anume că dincolo de orice poziţie la care ajungem şi dincolo de realizările noastre, cea mai mare reuşită este familia lui Dumnezeu, rodul suferinţelor lui Hristos. Acolo toţi suntem una şi nu mai avem timp să ne lăudăm cu noi înşine, findcă suntem prea absorbiţi de gloria lui Hristos.

Costel Ghioancă

După întâlnirea cu profesorul Bruce Ware

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.