Biserică și Societate / Postat pe

Domnule CTP, nu pricepeţi logica creştinismului!

Stimate domnule CTP,

M-am gândit să scriu câteva rânduri, ca răspuns la editorialul dumneavoastră intitulat „Evanghelia după Sfântâniță. Iisus și-a ținut mama la ușă.” Doresc să vă aduc la cunoștință că, din punctul meu de vedere, nu pricepeți logica creștinismului! index

În articolul dumneavoastră sunteți foarte îndrăzneț pentru că vă bazați pe logică, iar ea pare să fie de partea dumneavoastră. Astfel că, tot la logică voi face și eu referire în continuare.

Afirm cu tărie că logica creștinismului este umană, dar cu siguranţă şi mai mult decât atât. Problema este că dumneavoastră nu ați respectat nici măcar logica umană, să nu mai vorbim de ceea ce trece dincolo de ea.

Omenește vorbind, nu era logic…?

Domnule CTP, nu era logic să faceți referire la imaginea globală a învățăturii lui Hristos cu privire la semeni, și să nu decupați versete biblice din contextul lor?

Nu era logic să amintiți că și atunci când era pe cruce, Mântuitorul s-a gândit la mama lui și la viitorul ei? (Ioan 19:26-27).

Nu era logic să amintiți că Mântuitorul a spus în predica de pe munte: Aţi auzit că s-a zis: „Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte.” Dar Eu vă spun: să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt. (Matei 5:38-39).

Și tot în predica de pe munte spune: „Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău.” Dar Eu vă spun: iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc…” (Matei 5:43-44)

Vi se pare că aceste versete sună a comunism și bolșevism?

Nu era logic să amintiți că Domnul îi spune lui Petru să își bage sabia în teacă și îl vindecă pe robul pe care ucenicul tocmai îl lovise? (Matei 26:51-52)

Nu era logic să amintiți că însuși Domnul spune că atunci când a fost arestat, torturat și crucificat, El putea să cheme douăsprezece legiuni de îngeri în apărarea Sa, dar nu a făcut-o? (Matei 26:53)

Nu era logic să amintiți că Mântuitorul se roagă pentru călăii Săi spunând chiar și pe cruce: „Tată iartă-i căci nu știu ce fac!”? (Luca 23:34)

Aș putea să mai adaug zeci de asemenea exemple. Da, domnule CTP, era logic – omenește vorbind – să faceți referire la toate acestea, dacă doreați să fiți obiectiv, cum vreţi a se vedea…

Iar logica creștinismului…

Pare o nebunie în ochii lumii. De exemplu, creștinismul spune că:

–          e logic să moară Hristos, Dumnezeu și Om adevărat, pe o cruce, așa încât să fie satisfăcute atât dreptatea lui Dumnezeu, cât și iubirea Lui;

–          e logic, potrivit planului divin, ca Hristos să moară pentru vrăjmașii Lui, pe când eram noi încă păcătoși;

–          e logic ca sufletul să fie mai de preț decât toate comorile lumii;

–          e logic să-i aparținem în totalitate Creatorului nostru și să nu punem nicio relație mai presus de relația noastră cu El.

 

La final,

Cine nu este cu Hristos este împotriva Lui, din simplul motiv că nu există cale de mijloc. Nu există neutralitatea atât de mult dorită. E ca și cum ai spune că există oameni care trăiesc, oameni care mor și a treia categorie. Doar că nu există o asemenea ”a treia categorie”.

 

În concluzie, e chiar logic – și omenește și duhovnicește – să alegem să trăim, să-l alegem pe Hristos. Doamne ajută, domnule CTP!

 

Pastor, Costel Ghioancă

Domnule CTP, nu pricepeţi logica creştinismului!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.