Creștere spirituală / Postat pe

Doamne, deschide-ne ochii!

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu îmi doresc tare mult să fim mai sensibili faţă de lumea spirituală. De fapt, este singura lume eternă. Cerul şi pământul vor trece,  nimic din lumea noastră nu va dăinui, şi totuşi suntem atât de ancoraţi de lucrurile pieritoare. Dacă am „vedea” mai des lumea spirituală, ce schimbări mari ar fi: am face investiții mai înțelepte, ne-am teme mai puțin, am prețui mai mult relațiile, ne-am mulțumi cu mai puține lucruri materiale, ne-am hrăni mai mult sufletele, am iubi mai mult, am dărui mai mult, am avea mai multă râvnă pentru Domnul, am plânge mai des pentru păcatele noastre, am plânge mai des de bucurie că suntem salvați, am fi mai sinceri etc. elisha-and-giezi

Îmi vine în minte o întâmplare din Vechiul Testament, atunci când profetul Elisei împreună cu slujitorul său au fost înconjurați de o oaste mare trimisă de către împăratul Siriei:

A trimis acolo cai, care si o oaste puternica. Au ajuns noaptea si au inconjurat cetatea. Slujitorul omului lui Dumnezeu s-a sculat dis-de-dimineata si a iesit. Si iata ca o oaste inconjura cetatea, cu cai si care. Si slujitorul a zis omului lui Dumnezeu: „Ah! domnul meu, cum vom face?” El a raspuns: „Nu te teme, caci mai multi sunt cei cu noi decat cei cu ei.” Elisei s-a rugat si a zis: „Doamne, deschide-i ochii sa vada.” Si Domnul a deschis ochii slujitorului, care a vazut muntele plin de cai si de care de foc imprejurul lui Elisei. (2 Împăraţi 6:14-17)

Îmi stăruie și mie în minte întrebarea slujitorului lui Elisei: Ce vom face? Privesc la mine și la familia mea. Privesc la biserica în care slujesc. La voi, care citiți aceste rânduri. Privesc la orașul și țara în care mă aflu. Privesc la frământările acestei lumi, de orice natură ar fi ele. Și mă întreb și eu: Doamne, ce vom face? Încotro ne vom îndrepta? Și îmi dau seama că vom merge pe singura direcție bună, cea a încrederii în Dumnezeu și a slăvirii Numelui Său, atunci când vom avea din ce în ce mai mult ochii deschiși… Cred că pe măsură ce vom vedea tot mai mult din gloria lui Dumnezeu în Isus Hristos, Domnul nostru, vom fi prinși de pasiunea de a lupta pentru Domnul, alături de „carele Sale de foc”.

„Doamne, deschide-ne ochii!”

Pastor Costel Ghioancă

Doamne, deschide-ne ochii!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.