Evanghelie și evanghelizare / Postat pe

De ce le spunem oamenilor despre Isus Hristos?

De ce le spunem oamenilor despre Isus Hristos?

Săptămâna aceasta am avut onoarea şi responsabilitatea de a merge pe străzile Urziceniului, timp de 3 zile, vorbindu-le oamenilor despre Domnul Isus Hristos. Alături de alți frați în Domnul, care și-au înțeles chemarea, am vorbit cu sute de persoane despre salvarea oferită de Mântuitorul. images

Vestirea Evangheliei este întotdeauna un prilej de bucurie, dar și de lupte spirituale. Avem ocazia să îi cunoaștem pe oameni live, ”acasă la ei”, cu mentalitățile și întrebările lor, cu frământările lor, cu batjocurile și aprecierile lor.

Una dintre întrebările pe care le întâlnesc atunci când merg pe stradă să vestesc Evanghelia este aceasta: ”De ce nu vă vedeți de treabă? De ce simțiți voi că este necesar  să mergeți pe stradă și să le vorbiţi oamenilor despre lucruri atât de intime și personale precum credința?”

Adesea, răspunsul pe care-l dau este acesta:

”Imaginează-ți că aș suferi de o boală grea, incurabilă, să zicem cancerul! Sunt disperat, dar, la un moment dat cineva îmi spune că există un remediu (o injecție), care te poate vindeca pe deplin și pentru totdeauna. Eu am parte de tratamentul respectiv și sunt vindecat, însă imediat observ în jurul meu mulţi oameni care suferă de aceeași boală. Ar fi normal să nu le spun că există o salvare? Ar fi moral din partea mea să țin vestea salvatoare doar pentru mine? Nu aș fi eu cel mai ticălos dintre oameni? Tot astfel, omenirea suferă de boala incurabilă a păcatului. Efectele acestei boli sunt veșnice și oamenii nu au cale de scăpare prin propriile lor puteri. Apoi, eu am aflat că Hristos a murit pe cruce pentru a ne ierta păcatele și pentru a ne scăpa de consecințele sale eterne. Acum sunt într-o relație de pace cu Dumnezeu, plin de bucurie și de satisfacție. Ar fi normal să trăiesc printre oameni care suferă de boala păcatului și să nu le spun? Mă poate lăsa conștiința să țin această veste bună (Evanghelia) doar pentru mine? Nu, ci atât cât pot, voi vesti salvarea!”

Iată de ce, omul mântuit este plin de recunoștință față de Dumnezeu și plin de iubire față de semeni. Astfel, indiferent de prețul plătit (uneori foarte mare), credinciosul pășește prin această lume debusolată strigând precum un crainic al Împăratului: ”Isus Hristos este Singurul Mântuitor! M-a salvat pe mine și la fel poate face și cu tine!”

Pastor, Costel Ghioancă

 

De ce le spunem oamenilor despre Isus Hristos?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.