Diverse / Postat pe

De ce am lansat Provocarea de Memorare a Bibliei?

În ultima vreme am luat act de faptul că  mulţi oameni „cu scaun la cap” și-au mai adăugat un accesoriu: „găleata!” Tot la cap! Am început în această notă mai relaxa(n)tă tocmai fiindcă nu vreau să fiu critic față de cei care au dat curs provocării „Ice Bucket”. Fenomenul are și el propriile picanterii socio-psihologice și nuanțe care pot fi studiate din mai multe puncte de vedere.  images

Mai degrabă, abordarea mea este una pozitivă: am lansat Provocarea de Memorare a Bibliei! Regula este simplă și asemănătoare cu „fenomenul găleții”, devenit deja global: persoanele sunt provocate să memoreze un verset din Sfânta Scriptură, în 24 de ore, iar apoi fiecare alege un alt verset și provoacă, la rândul său, alte 3 persoane care să-l memoreze ș.a.m.d.

De ce această nouă provocare:

1. Pentru că eu cred în autoritatea și eficiența Bibliei. Cred că în mijlocul propriilor noastre povești de viață, narațiunea Scripturii poate să facă diferența! Poate să ne dea sens, călăuzire, coerență. Pur și simplu, „o cură de Biblie” nu strică nimănui.

2. Pentru că internetul reprezintă un mijloc rapid de propagare a versetelor biblice, facilitând interacțiunea cu oameni la care, în alte împrejurări, ar fi foarte dificil să ajungi.

3. Pentru că mulți credincioși au reacționat la „Ice Bucket Challenge.” Desigur, acesta nu este primul clip viral care circulă pe internet. Dar, nu am prea  văzut în ultima vreme ceva care să vină atât de ușor și cu multă eficiență dinspre societate înspre lumea creștină. M-am gândit: ce ar fi dacă am porni reversul? Dacă dăm start la ceva în zona creștină și să ajungă în societate, chiar și la cei care nu-l cunosc pe Dumnezeu în mod personal? Este, oare, posibil? Vom putea provoca și convinge oameni din lista noastră de prieteni să „intre în acest proiect” indiferent de confesiunea religioasă de care aparțin?

4. Pentru că am cel puțin două curiozități: (1) vreau să văd și eu cum ar arăta facebook-ul plin de versete biblice și (2) într-o perioadă în care politicenii noștri manifestă un „interes enorm” față de spiritualitate, aș vrea să văd și eu câteva astfel de personaje trecând de la pupatul moaștelor la memorarea și recitarea versetelor biblice! Va fi posibil așa ceva? Provocarea a fost lansată. Acum depinde de fiecare dintre noi să imprimăm dinamism acestei noi provocări.

5. Pentru că se are în vedere o cauză nobilă:  un suflet mai sănătos!

Sper că veți dori să sprijiniți acest proiect! Mulțumesc mult!

Costel Ghioancă

 

 

 

De ce am lansat Provocarea de Memorare a Bibliei?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.