Creștere spirituală / Postat pe

Ce să faci în 100 de vieţi?

Ce să faci în 100 de vieţi?

Adeseori, parcă este greu să facem ceva într-o viaţă, darămite în 100? Ştiţi, când ai mai puţine opţiuni, ştii ce ai de făcut; variantele multiple pot provoca un blocaj, rezumat în afirmaţii de genul: „Am așa multe de făcut, că nu știu ce să fac…”  cloud_100_400

Pentru alții, dimpotrivă, viața e prea scurtă pentru a duce la bun sfârșit tot ceea ce și-au propus să facă… În fine, indiferent de categoria din care faci parte, îți sugerez o idee pe care am preluat-o de la Jean Calvin. El ne spune ce putem face în 100 de vieți, comentând Ieremia 9:24. Mai întâi, textul biblic:

„Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere și că Mă cunoaște, că știe că Eu sunt Domnul, care fac milă, judecată și dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu, zice Domnul!”

Acum, comentariul lui Calvin: „Astăzi sunt tratate cu sârguință tot felul de subiecte; însă cunoașterea lui Dumnezeu este neglijată… Cu toate acestea, cunoașterea lui Dumnezeu reprezintă scopul primordial al omului și justifică existența lui. Chiar dacă am avea o sută de vieți, scopul acesta ar fi suficient pentru toate.”

Ce să spun, total de acord cu J. Calvin… Nu vi se pare că trăim într-o vreme în care oamenii îl cunosc tot mai puțin pe Dumnezeu? Mulți nu mai cunosc nici măcar despre Dumnezeu! În vest, cotele analfabetismului biblic cresc alarmant. Dar la noi? Dragul de power-point, cum ne-ajută el să nu mai știm să căutăm prin Biblie. Câți adolescenți creștini pot găsi cu ușurință în Biblie una dintre cărțile profetice? Sunt doar întrebări, să zicem, retorice… Poate situația e mai roz decât mi se pare mie.

Nu vreau să devenim pesimiști. Doar că nu trăim 100 de vieți pe pământ, ci doar una și aceasta merită să fie trăită pentru cunoașterea lui Dumnezeu. Această „cunoaștere” este o călătorie grea, dar cu satisfacții unice. Merită orice efort și orice fel de disciplină spirituală! Să ne luptăm cu comoditatea și să ne adâncim în cunoașterea lui Dumnezeu.

Că doar avem o viață de trăit pe pământ, nu 100!

Pastor, Costel Ghioancă

Ce să faci în 100 de vieţi?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.