Articole / Postat pe

Ce ar trebui să ne amintim de Paşti?

Sărbătoarea învierii Mântuitorului bate la uşă! Nici nu ştiu când am ajuns de la Crăciun la Paşti! Îmi asum şi eu un oarecare ton nostalgic şi spun împreună cu mulţi alţii: „Parcă timpul trece prea repede!”CL-1010-1610

Dar, dacă tot vine Paștele, ce ar trebui să ne amintim cu această ocazie? Sigur, putem să ne amintim multe lucruri: să ne odihnim, să-i vizităm pe cei dragi, să ne iertăm unii pe alții, să ne facem cadouri unii altora, dacă se poate etc. Dar, toate acestea sunt aspecte periferice! Învierea Domnului trebuie să ne aducă aminte de esență, adică de două biruințe:

1. Biruința asupra morții

„Dar acum, Hristos a înviat din morți, pârga celor adormiți!” (1 Cor. 15:20). Adică, pentru credincioși moartea nu mai este ultima stație! Învierea Domnului garantează învierea noastră. Avem, așadar, o perspectivă eternă asupra vieții. Suntem mai mult decât materie și viața înseamnă mai mult decât ceea ce se întâmplă pe acest pământ. Ne așteaptă o altă lume, acolo unde a mers Cel ce a ieșit biruitor din mormânt! Și „știm că Hristosul înviat din morți, nu mai moare: moartea nu mai are nici o stăpânire asupra Lui.” Romani 6:9.

Și dacă problema morții ni se pare una care ține de viitorul îndepărat, ne mai putem aminti ceva de Paști:

2. Biruința asupra păcatului

Cu păcatul deja ne confruntăm  aici, pe pământ. Tineri și bătrâni, toți avem de luptat cu el. Doar că învierea Domnului a biruit și puterea păcatului: „Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteți sub Lege, ci sub har.” Adică, prin moartea Sa, Hristos a satisfăcut cerințele Legii (moartea pentru păcat), iar acum toți ce ce sunt în Hristos nu mai sunt sub Lege. Aceasta înseamnă că nu mai suntem nici sub puterea păcatului. Păcatul ne poate ispiti, trăim într-o lume coruptă și murdară, dar putem spune „Nu!”. Putem birui păcatul și îndemnurile sale, tocmai fiindcă Hristos a înviat din morți.

Astfel, dar, să ne amintim că prin moartea și învierea Domnului au fost biruiți acești doi mari dușmani ai omenirii: păcatul și moartea!  Pentru a beneficia de această victorie trebuie să fim „în Hristos”, adică uniți cu El prin credință.

Costel Ghioancă

Ce ar trebui să ne amintim de Paşti?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.