Epistola catre Galateni

Postat pe

Stefan Cornu | Galateni 6:14-18 | Portretul omului nou!

Și comuniștii și fasciștii au căutat să creeze omul nou. Totul s-a sfârșit într-un dezastru moral și social. Singurul care poate face oameni noi este Dumnezeu, prin nașterea din nou. Cei ce cred în Isus Hristos și se întorc de la păcatele lor sunt transformați supranatural prin puterea Duhului lui Dumnezeu și devin noi creații.

Postat pe

Stefan Cornu | Galateni 6:3-6 | Remediul pentru mândrie

Oamenii de știință caută de zeci de ani remediul pentru cancer, SIDA sau Diabet și încă n-a fost găsit. Dar există o boală mult mai devastatoare la care omul n-a găsit nicio vindecare de când e lumea și pământul. Este vorba despre mândrie. Totuși, ceea ce la oameni este cu neputință, la Dumnezeu este cu putință. Remediul pentru mândrie există și numai Dumnezeu îl poate oferi.

Postat pe

Stefan Cornu | Galateni 5:22-24 | Virtuțile creștine

Oamenii sunt ființe morale. Adică au impulsul de a-și trăi viața potrivit unor valori morale. Problema este că oricât de stricte sau oricât de largi ar fi fost aceste seturi de valori morale de-a lungul istoriei, în realitate omul a trăit după motivații mai profunde decât aceste legi morale și din păcate aceste motivații nu au fost tocmai morale.

Biblia vorbește mult despre moralitate, dar moralitatea este așezată numai în contextul unei vieți dedicate lui Hristos. Omul fără Hristos este un om fără viață spirituală și fără o moralitate plăcută lui Dumnezeu. Pentru ca cineva să-i placă lui Dumnezeu el trebuie mai întâi să primească Duhul lui Dumnezeu prin credința în Isus Hristos.