Articole / Postat pe

Ca la Carte…

Românul este inventiv. Asta nu mai e o surpriză pentru nimeni. Ne-am învățat să ne descurcăm, să supraviețuim. Nu ne resemnăm chiar așa de repede.prophecies

Dacă trebuie să ne reparăm mașina nu urmăm, neapărat, toate procedurile extrem de costisitoare: diagnoză profesională, deviz, comanda pieselor de calitate, manoperă, verificări ulterioare etc. A devenit deja destul de cunoscută zicala: „Românul rezolvă orice cu un patent și o bucată de sârmă…” Am auzit, la un moment dat, de cineva că a înlocuit cureaua de la alternator cu ciorapi de damă. Totul se rezolvă și e mai bun decât nou!

Mă gândeam la cea mai mare nevoie a noastră. Nevoia de mântuire. Cum o rezolvăm? Oare nu avem tendința să „fim isteți”, să ne suflecăm mânecile, să căutăm „patentul și sârma”? Nu suntem ispitiți, oare, să sărim peste „proceduri”, să găsim soluții alternative, mai rapide și mai puțin costisitoare? Cred că aici este un mare pericol și orice fel de „invenție” omenească se va dovedi a fi un  eșec total.

Domnul Isus spunea: „Eu sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit; va intra si va iesi si va gasi pasune.” (Ioan 10:9). Singura cale să fim mântuiți este să intrăm pe „Ușă”, prin Domnul Hristos. Cine sare prin altă parte este „un hoț și un tâlhar”. Mântuirea este „ca la carte”, adică așa cum spune Biblia. Hristos a murit pe cruce în locul noastru și noi trebuie să ne încredem în El pentru mântuire, acceptând salvarea oferită de El, dar și domnia Sa.

Pe Ușă intrăm doar cu „lepădare de Sine”. Omul vrea să fie inventiv: să se lepede de ceva bani, să se lepede de ceva vicii, să mai lepede ceva timp, să mai lepede din prietenii nepotriviți etc. Dar nu să se lepede de sine! Cine intră pe Ușă crede în proiectul de salvare rânduit de Dumnezeu, rezistă tentației „inventivității” din acest punct de vedere și rezolvă cea mai mare problemă din viața lui (cea a păcatului), „ca la Carte”, cum spune Sfânta Scriptură!

Costel Ghioancă

Ca la Carte...