Creștere spirituală / Postat pe

Avem nevoie unii de alții

Avem nevoie unii de alții

Grădina Edenului, locul părtășiei dintre Creator și creatură, a fost contaminat de mirajul independenței. Omul a considerat că este mai potrivit să-și ia viața în propriile mâini, decât să asculte de Dumnezeu, Cel care l-a creat dintr-o iubire greu de explicat…index

Din acel moment și până astăzi, tentația independenței și-a spus cuvântul. Oamenii refuză sistematic, și din ce în ce mai mult, să se vulnerabilizeze în fața celorlalți. Refuză să mai ceară, sau să mai accepte ajutorul.

Venirea Domnului Isus, Emanuel, (Dumnezeu este cu noi) a readus în actualitate minunea frățietății. Ne spunem „frate” și „soră”, fiindcă asta suntem: membri în familia Domnului Isus. Nu sunt doar vorbe goale.

Biblia, la rândul ei, semnalează adeseori că adevărații credincioși trăiesc în paradigma ”unii pentru alții”, ”unii altora”! Avem nevoie unii de alții.

Cred că biserica Domnului Isus trebuie să-și păstreze identitatea. Cred că noi suntem chemați să trăim după modelul lui Hristos, și nu al lumii. Prin urmare, vă încurajez să ne dăm fiecare silința să ne deschidem mai mult unii față de alții. Să facem din comunitatea în care trăim un loc al încrederii reciproce, ar respectului sincer, al iubirii frățești, o avanpremieră a ceea ce urmează să fim pentru eternitate alături de Domnul.

Costel Ghioanca

Avem nevoie unii de alții

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.