Religie și știință / Postat pe

Creștinismul biblic este realitate, nu ideologie!

Creștinismul biblic este realitate, nu ideologie

1 Ceea ce era de la început, ceea ce am auzit, ceea ce am văzut cu ochii noştri, ceea ce am privit şi ceea ce mâinile noastre au atins cu privire la Cuvântul vieţii (1 Ioan 1:1)

Văzul, auzul, pipăitul Creștinismul biblic este realitate, nu ideologie

În 1 Ioan 1:1-4 apostolul Ioan pune un accent pe simțuri: văzul, auzul, pipăitul. El folosește de patru ori cuvântul „am văzut” (sau „am privit”), de două ori „am auzit” și o singură dată cuvântul „atins.” De ce face el asta? Pentru a-i asigura pe cititorii săi că relația cu Dumnezeu („părtășia cu Tatăl și cu Fiul Săuvs. 3b) la care sunt chemați credincioșii nu este întemeiată pe niște chestiuni ezoterice, pe o cunoaștere ascunsă, pe filosofii sau idei discutabile. Relația cu Dumnezeu se fundamentează pe adevăruri istorice legate de viața, moartea și învierea lui Hristos. Isus Hristos a fost văzut, a fost auzit, a fost pipăit înainte și mai ales după înviere. Isus Hristos nu este un concept, nu este o ideea, nu este o filosofie, nu este o fantomă. El este o persoană în carne și oase, văzut, auzit, pipăit. Acest lucru are consecințe profunde.

Nu în primul rând filosofie Creștinismul biblic este realitate, nu ideologie

Credința creștină nu este în primul rând o filosofie de viață. Este și aceasta, dar nu în primul rând. Credința creștină este realitate. Dacă Hristos a trăit, a murit, a înviat și este acum la dreapta lui Dumnezeu, exact așa cum a spus că se va întâmpla, atunci El trebuie să fie cine a pretins că este: Dumnezeu venit în trup. Căci, după cum spunea chiar Domnul Însuși (Luca 5:23), ce este mai ușor: să pretinzi niște lucruri înalte (cum ar fi că ești Fiul lui Dumnezeu) sau să demonstrezi acest lucru prin fapte concrete (înviind dintre cei morți)?

Neîndoielnic, este ușor să pretinzi, dar este imposibil să demonstrezi ceea ce nu este de fapt. Trebuie să există o realitate în spatele pretențiilor, altfel ele sunt vorbe în vânt. Ei bine, Creștinismul nu este vorbă în vânt. El este realitate, și prin urmare tot ceea ce pretinde este realitate. Felul în care descrie natura umană, felul în care descrie lumea și viața, care sunt prioritățile corecte în viață, care sunt adevăratele bogății și adevăratele pericole, toate acestea sunt realitate. Și pentru că învățătura creștină este realitate, ea este ca piesa de puzzle care lipsea în ansamblul realității generale. Se potrivește perfect.

Nu o ideologie, ci realitate 

Ideologiile care se impun astăzi în societate, deși acceptate de mulți, conțin distorsionări fatale ale realități. Pentru că, de fapt, ele nu se bazează cu adevărat pe realitatea empirică, ci pe construcții și închipuiri omenești venite din trufia omului. De unde știm asta? Pentru că Hristos a trăit, a murit, a înviat și este acum la dreapta lui Dumnezeu, exact așa cum a spus că se va întâmpla. Și din acest motiv, tot ce a spus El este adevărul și tot ce-L contrazice este fals.

Încheiem reflecția noastră întorcându-ne tot la 1 Ioan. În acele prime versete și cuvântul „vestim” (mărturisim) apare de trei ori. Ceea ce noi vestim în calitate de creștini este realitate. Îi chemăm pe oameni la adevăr, la realitate. Să mergem și să spunem tuturor despre realitatea și adevărul credinței noastre! Și adevărul va face liberi pe mulți!

Vezi alte articole:

Dovezi ale veridicitatii crestinismului

https://bible.org/seriespage/lesson-1-faith-rooted-history-luke-11-4

Pastor, Ștefan Cornu

Creștinismul biblic este realitate, nu ideologie

Creștinismul biblic este realitate, nu ideologie!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.