Religie și știință / Postat pe

Coroana si virus

coroana virus coroana virus coroana virus

Singurul lucru care îmi place la noul virus pandemic este numele său – coronavirus! Nu cred că cei care i-au pus această etichetă s-au gândit la faptul că numele buclucașului virus surprinde, cum nu se poate mai bine, condiția umană. Mă refer, specific, la condiția umană a celor ce sunt mântuiți.

Da, lumea în care trăim este virusată în multiple feluri, după cum scrie cu mare profunzime pastorul și poetul Petru Dugulescu în „Apus de mileniu”: „Războaie și vești de războaie, / Cutremure, ciumi, strâmtorări. / Bătrânul pământ se-ncovoaie / Și geme-n adâncuri de mări.”  Cine nu a simțit în ultima vreme unda de șoc și geamătul produs de coronavirus? Măsurile luate la nivel global pentru combaterea acestui flagel sunt fără precedent în istoria ultimei sute de ani. Cu toate acestea, panica s-a instalat mai repede decât virusul în sine și nu știm care va fi evoluția lucrurilor.

Nu știm ce va fi, când ne limităm la această lume… Dacă ridicăm ochii și privim puțin mai departe, lucrurile se schimbă radical. Creștinul nu asistă la un spectacol al suferinței fără să știe ce urmează în ultimul act. Nu pășim în gol, spre un abis al groazei fără deznodământ. Dimpotrivă, ce urmează pentru creștin o sugerează chiar numele virusului – coroana gloriei eterne. Adevărul acesta este explicit în mai multe locuri din Sfânta Scriptură.

De exemplu, Pavel spune și el după ce a trecut prin tot felul de ”virusuri” ale acestei lumi: „M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. (2 Timotei 4:7-8).” Ce adevăr încurajator și eliberator! Pe toți cei credincioși, cei ce „iubesc venirea Domnului” îi așteaptă coroana dreptății pe care ne-o va dărui Mântuitorul atunci când îl vom vedea față în față. Ultimul cuvânt nu îl are virusul ci coroana, nu descurajarea ci speranța, nu panica ci bucuria, nu întunericul ci gloria eternă.

Dragi credincioși, fiți plini de curaj și să ne gândim mai mult la coroană decât la virus! Cu fiecare zi ce trece, suntem mai aproape de Domnul nostru iubit. Dacă citești aceste rânduri și nu ești credincios, te chem chiar acum la pocăință și credință. Mântuitorul este gata să te ierte și să-ți ofere o viață nouă.

 

 

Pastor Costel Ghioanca

 

https://bisericaadonai.ro/microorganismele-si-rolul-lor-lumea-creata/

 

Coroana si virus

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.