Diverse / Postat pe

Pace deplină!

Nu este o surpriză pentru nimeni, că oamenii vor să aibă pace! Multe din cele mai căutate cărți ale zilele noastre sunt despre echilibru, pace și armonie între trup, spirit și mediul înconjurător. Cursurile de yoga sunt din ce în ce mai celebre, iar terapiile de dezvoltare personală sunt și ele la mare căutare. Pe de altă parte, e la fel de adevărat că lumea în care trăim este plină de crize și convulsii. Oamenii sunt mai îngrijorați și mai agitați ca niciodată. Nimic nu pare să funcționeze.

Și totuși unii oameni sunt plini de pace, în ciuda greutăților prin care trec. Ei nu sunt scutiți de problemele prin care trece lumea întreagă, dar ceva este diferit la ei. Au seninătate în privire și liniște în suflet. Chiar și atunci când plâng, printre lacrimile lor se zărește lumina speranței. Ceva e diferit la ei. Despre ce e vorba?

Cuvântul lui Dumnezeu ne spune în cartea Proverbelor: Celui cu inima tare, Tu-i chezășuiești pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. (Isaia 26:3). Învățăm de aici că Dumnezeu oferă pacea, doar El poate să ne dea pacea, nu așa cum o dă lumea, nu o pace trecătoare, ci una binecuvântată și statornică. Versetul ne spune și cum anume dă Dumnezeu această pace: le-o oferă celor ce se încred în El. Altfel spus, încrederea în Domnul este sămânța din care se naște roada păcii.

E și normal să fie așa. Când te încrezi în Domnul, lași totul în mâna Lui și te bazezi pe suveranitatea Lui. Din start, poverile care apăsau pe noi, sunt lăsate în seama lui Dumnezeu, iar rezultatul este previzibil – ne bucurăm de pace! Mai mult, avem o inimă tare, de această dată în sensul pozitiv al cuvântului. Nu ne referim la o inimă împietrită, ci la o inimă tare în fața provocărilor vieții. Când avem pace, inima devine tare și putem să facem față cu bine următorului val de încercări. Inimile nu devin tari prin propria noastră vitejie. Nu e vorba de noi aici – Dumnezeu ne întărește inimile și ne oferă pace, pe măsură ce ne încredem în El.

Așadar, dacă îți dorești pacea deplină, într-o lume tot mai tulburată, alege să te încrezi în Dumnezeu. Nu-ți mai frământa mintea! Cineva este deja la lucru!

 

Pace deplină!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.