Întâmplări cu tâlc / Postat pe

Mărăcinii lui Pavel

Gesturile mici vorbesc despre noi, mai mult decât ne dăm seama. Un astfel de exemplu îl vedem în viața apostolului Pavel. La un moment, citim în Faptele Ap. 28:2-3 – Barbarii ne-au arătat o bunăvoință puțin obișnuită, ne-au primit pe toți la un foc mare, pe care-l aprinseseră din pricină că ploua și se lăsase un frig mare. Pavel strânsese o grămadă de mărăcini și-i pusese pe foc; (Faptele apostolilor 28:2-3).

Mărăcinii lui Pavel ne ajută să înțelegem multe lucruri despre apostol, lucruri ce țin de smerenia și omenia sa. Pavel era un erudit în alte teologiei, era un mare apostol chemat de Dumnezeu la lucrare și, totuși, el pune mâna să adune mărăcini pentru foc. Apostolul nu lasă sarcina aceasta doar în seama altora.

Cu siguranță, acolo erau sute de alte persoane gata să se implice în strângerea de vreascuri și mărăcini pentru foc. Mulți dintre ei erau pușcăriași scăpați din naufragiul de pe mare. Se puteau ocupa ei de treaba asta. Sau, se puteau ocupa gazdele din Malta – așa-numiții „barbari”- mai ales că arătaseră o mare bunăvoință față de musafirii lor neașteptați. În orice caz, erau alții mai potriviți pentru această slujbă. Pavel se putea ruga, putea ține o predică, putea reflecta la conținutul unei noi epistole pastorale, dar alege să adune mărăcini cu propriile mâini. Cât de frumos exemplifică prin gestul său, ceea ce a făcut și Hristos însuși când le-a spălat picioarele ucenicilor!

Mărăcinii lui Pavel vorbesc despre smerenie, atenție distributivă, dragoste pentru semeni, disponibilitate la sacrificiu, hărnicie, promptitudine. Pe scurt, ni se dezvăluie o inimă slujitoare și aleasă, totul plecând de la niște banali mărăcini.

Sunt convins că ați văzut exemple asemănătoare și în zilele noastre – ați văzut oameni a căror gesturi mici spun cuvinte mari! Caută să fii și tu o astfel de persoană! Încearcă să fii mai atent la gesturile mici! Chiar dacă ți se pare că viața ta nu este așa de interesantă și vizibilă ca a altora, urmărește să fii credincios în lucrurile mici. Învață de la Pavel, și nu uita că mărăcinii tăi se pot transforma în aur pentru cei ce te privesc!

 

Mărăcinii lui Pavel

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.