Creștere spirituală / Postat pe

Vrei să fii sfânt – atunci roagă-te!

Vrei să fii sfânt – atunci roagă-te! 

Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16)

Anul acesta am simțit mai mult ca oricând necesitatea rugăciunii și puterea rugăciunii. Domnul chiar răspunde – fără nicio exagerare!

Vrei să fii sfânt – atunci vei da de piedi insurmontabile!

Dacă ești creștin autentic, și lupți pentru sfințirea ta, te vei confrunta mai devreme sau mai târziu cu ziduri de netrecut! Ziduri pe care carnea păcătoasă nu vrea și nu le poate trece: neputința de a iubi, mânie cronică, invidie, pofta trupului, dorințe de mărire de sine, lene, frică și îngrijorare cu privire la viitor și câte și mai câte! Ce vei face în momentul când acestea se năpustesc cu putere peste tine? Poți să le ignori, poți să le justifici, poți găsi soluții care rezolvă simptomele, dar nu rădăcina problemei. Dar asta nu este sfințire. Este fariseism!

Vrei să fii sfânt – atunci doar rugăciunea te va ajuta!

Rugăciunea este pentru cei ce n-au soluții și nu vor soluții carnale. Rugăciunea este pentru oameni slabi! Și noi suntem slabi, corupți, aplecați spre rău și spre egoism. Sfințirea nu este la îndemâna noastră. Este dincolo de orice posibilitate a omului în condiția lui naturală. Și cu cât vom da mai repede piept acestei realității dureroase și umilitoare, cu atât vom avansa mai repede pe calea sfințirii. Sfințirea este disponibilă celor ce nu sunt sfinți, celor ce se găsesc în disperata condiție a neputinței de a face ce este drept. Și este un paradox, dar este o realitate, doar cei cu adevărat „flămânzi și însetați după dreptate vor fi săturați” (Matei 5:6). Cine sunt aceștia? Cei care se simt goi, flămânzi după o stare a sfințirii la care aspiră, dar la care n-au ajuns.

Nu, nu-ți astâmpăra foamea cu bucatele goale ale firii! Așteaptă pâinea reală a sfințirii pe care ți-o poate da doar Dumnezeu. Nu-ți acoperi goliciunea spirituală cu hainele aprobării umane. Cu cât vei face asta te vei afunda și mai mult în păcat și necurăție spirituală. Cu cât vei refuza mai mult să accepți „soluțiile” cărnii, cu atât îți va deveni din ce în ce mai clar că singura ta soluție și singura ta șansă este Dumnezeu. Și atunci vei începe să te rogi. Și când te vei ruga, uimitor, vei primi ceea ce, îți era imposibil să faci și să fii. Vei fi săturat! Vei trăi sfânt și vei fi mai sfânt! Și vei ști că El este Domnul care răspunde la rugăciuni!

Dacă te-a ajutat ia în considerare și următoarea resursă în limba română (Stefan Cornu | Rugați-vă neîncetat! | 1 Tesaloniceni 5:15-19) sau în limba engleză (https://www.gty.org/library/sermons-library/52-35/a-prayer-for-complete-sanctification).

Vrei să fii sfânt – atunci roagă-te!

Pastor, Stefan Cornu

Vrei să fii sfânt - atunci roagă-te!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.