Necategorizat / Postat pe

Neînfricați ca leii și iuți precum gazelele

Caracterele oamenilor se testează în vremurile grele. Sub presiunea dificultăților de natură socială, economică, politică, medicală și altele, se ridică la suprafață acele virtuți de care avem mare nevoie. Dumnezeu ține oamenii laolaltă, păstrează firea umanității, își zidește Biserica și își lărgește Împărăția folosind astfel de calități speciale. Ele sunt mai multe dar mă voi referi la două dintre acestea, așa după cum le regăsim la vitejii lui David. În 1 Cronici 12:8 citim: „Dintre gadiți, s au alăturat lui David în fortăreața din pustie războinici viteji, luptători aleși, care mânuiau scutul și lancea, erau neînfricați ca leii și iuți precum gazelele pe munți.” Da, despre curaj și iuțeală vreau să spun câteva cuvinte. Acestea au fost două calități alese ale vitejilor lui David și sunt lucruri de care avem și noi mare nevoie în vremurile actuale.

Avem nevoie de curaj

Avem nevoie de curaj. Nu vom îndrăzni niciodată să ne aruncăm și să înotăm în valurile vieții, până când nu vom regăsi curajul. Fără curaj, nu îl vom sluji pe Domnul, nu vom mărturisi Evanghelia, nu vom începe proiecte noi, nu vom păși prin credință, nu ne vom căsători și nu vom face copii, nu vom lupta cu păcatul și nu vom suporta ocara pentru că suntem creștini. Pe scurt, viața, fie ea spirituală sau cotidiană, va trece pe lângă noi precum un râu la care privim de pe mal. Domnul Isus a intrat în apele morții ieșind apoi triumfător. În această biruință a lui Hristos găsim și noi curajul de a plonja în viață: „Îndrăzniți, căci Eu am biruit lumea”, ne spune Domnul Isus în Ioan 16:33.

Avem nevoie de iuțeală

Apoi, avem nevoie de iuțeală. Să fii grăbit este, în general, un lucru rău, dar în luptă să fii iute face diferența! Or, noi suntem în luptă. Amânarea lucrurilor bune și spre gloria lui Dumnezeu și teoretizarea fără sfârșit nu ajută în războiul spiritual. Sunt mulți care se țin „de basme şi de înşirări de neamuri fără sfârşit, care dau naştere mai mult la certuri de vorbe decât fac să înainteze lucrul lui Dumnezeu.” (1 Tim. 1:4). Cu alte cuvinte, se pierde timpul degeaba.

Vitejii Domnului „iau cu năvală Împărția” (Matei 11:12), „răscumpără vremea” (Efeseni 5:16), se pocăiesc „astăzi” (Evrei 4:7), fac cu tărie „tot ce găsește mâna lor să facă” (Eclesiastul 9:10), se deprind „să fie cei dintâi în fapte bune” (Tit 3:14), sunt „plini de râvnă totdeauna pentru bine” (Gal. 4:18), „aleargă spre țintă” (Filip. 3:14), „fac în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni și cereri” (Ef. 6:18) și lista poate continua. Concluzia este simplă. Totul este sub mâna suverană a Domnului, dar El caută oameni care să stea în spărtură, oameni curajoși ca leii și iuți precum gazelele. Nu ai vrea să fii astfel?

Dacă te-a ajutat vezi și Costel Ghioanca | Traversarea situațiilor limită | Exodul 14.

Neînfricați ca leii și iuți precum gazelele Neînfricați ca leii și iuți precum gazelele

Pastor, Costel Ghioancă

Neînfricați ca leii și iuți precum gazelele

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.