Diverse / Postat pe

2015: anul vieţii din belşug!

2015: anul vieţii din belşug!

Suntem la începutul anului 2015 şi vreau să împărtăşesc cu voi o dorinţă pentru mine și pentru voi toţi. Cred că este, de fapt, dorinţa Mântuitorului nostru față de toţi cei credincioşi: să avem o viaţă din belşug! Isus spune în Ioan 10:10b „Eu am venit ca oile să aibă viață și s-o aibă din belșug.” download

Din păcate, mulți creștini se opresc la prima parte. Sunt mulțumiți că „au viață”, că au scăpat de iad și au impresia că întreaga lor experiență creștină se sfârșește cu botezul, mărturisirea publică a credinței lor în Isus, Fiul lui Dumnezeu.

De fapt, lucrurile sunt total altfel: convertirea și botezul sunt doar începutul vieții creștine, începutul umblării cu Dumnezeu. Mântuitorul vrea să ne dea viață, însă „din belșug”. Aceasta înseamnă că trăirea noastră în relație cu Dumnezeu ne rezervă multe binecuvântări spirituale de care, uneori, nu suntem conștienți.

Există o bucurie deplină, o satisfacție și împlinire în viața creștină de-a dreptul supranaturale. O pace și o desfătare pe care lumea nu le poate da. O dorință profundă după Dumnezeu, după asemănarea cu Hristos și după gloria Lui, greu de exprimat în cuvinte. Acest „belșug de viață” nu este rezervat doar unor elite spirituale, ci este voia lui Dumnezeu pentru fiecare credincios adevărat.

Plictiseala și formalismul sunt o ciumă răvășitoare în multe biserici contemporane. Închinarea este redefinită în termenii unui umanism (antropocentrism) de-a dreptul deplorabil, iar sfințirea este înțeleasă în termeni legaliști și mulți se mulțumesc cu un mormânt plin de oase și putreziciune, atât timp cât, în afară, ambalajul arată bine și conform cu așteptările. Altul este planul și voia lui Dumnezeu pentru Mireasa lui Hristos: viață! Și încă… viață din belșug! O viață în dependență de Dumnezeu. O viață în care realizăm că „despărțiți de Hristos nu putem face nimic”, dar cu El cerul este deja în inima noastră. O viață a celor „străini și călători pe pământ”, dar cu o cetățenie cerească.

Dumnezeu mi-a pus pe inimă să încep o serie de predici din Evanghelia după Ioan, tocmai pentru a explora și aprofunda această viață îmbelșugată găsită în relația cu Hristos.

Așadar, dorința mea, atât pentru credincioșii din Biserica Adonai, cât și pentru toți ceilalți copii ai lui Dumnezeu, este ca anul 2015 să fie unul de îmbogățire spirituală, de creștere în iubire față de Domnul nostru, un an în care să învingă… Viața!

 

Pastor, Costel Ghioancă

2015: anul vieţii din belşug!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.